Höstdekorationer: 5 fantastiska idéer för att släppa loss din kreativitet och försköna ditt hem

av Hilda Maria Morgan

12 Oktober 2022

Höstdekorationer: 5 fantastiska idéer för att släppa loss din kreativitet och försköna ditt hem
Advertisement

Höstperioden är för många den bästa. Färgerna, dofterna, det milda klimatet och mycket annat gör den till en period med en magisk atmosfär. Allt görs ännu mer glädjefullt och avkopplande på grund av alla händelser, som Halloween, som växlar och leder direkt till vinter och jul.

Det är den där stunden på året som driver oss att stanna mer hemma för att njuta av hemmiljön, tillgivenhet, avkoppling och god mat. Så varför inte försöka dekorera hemmet samtidigt som du håller dig till ämnet? Att klä huset i höstfärger, göra vackra handgjorda dekorationer, kan vara en underbar idé för att ha kul och göra hemmiljön riktigt förtrollande.

I detta avseende visar vi dig några idéer att efterlikna eller att hämta inspiration från.

Advertisement
Tutorial via onelittleproject.com

Tutorial via onelittleproject.com

En underbar höstlykta kan skapas genom att helt enkelt limma fast löv på en burk.

Utrusta dig med glasburkar, låtsashöstlöv och löv av tyg (de är lätt att hitta lite överallt) och vinyllim. Tvätta varje burk noggrant med tvål och vatten, torka av dem med denaturerad alkohol och låt dem torka ordentligt. Endast genom att ta bort eventuella fläckar eller spår av fett, kommer bladen att fästa perfekt. Som för alla decoupage-jobb, limma bladen överlappande ovanpå varandra, med hjälp av en pensel eller svamp, och applicera sedan ytterligare ett lager vinyllim över hela ytan. Låt torka i några timmar (helst över natten) och sedan är din lykta klar.

Genom att placera ljus inuti kan du använda dessa förtjusande lyktor till bord med hösttema eller fördela dem runt huset och göra atmosfären ännu mer magisk och färgstark.

Om du vill följa alla steg i detalj kan du läsa handledningen direkt på onelittleproject.com, en förtjusande blogg dedikerad till gör-det-själv.

Advertisement
Tutorial via aubreeoriginals.com

Tutorial via aubreeoriginals.com

En annan bra idé kan vara en krans att hänga på dörren, gjord av en ram. Limma bara fast låtsasblad eller torkade löv och blommor i höstfärger på ramen och lägg till en skylt för att önska en "glad höst". Du kommer att ha den klar på nolltid och det kommer att vara ett gott omen och ett förtjusande och originellt sätt att välkomna gäster.

Tutorial via woodshopdiaries.com

Tutorial via woodshopdiaries.com

En underbar bordsdekoration kan göras genom att limma ihop träbitar och ge den formen du vill ha eller, varför inte, med hjälp av en lastpall. Lägg till höstliga detaljer som pumpor, blommor, löv och ljus, följ den ordning och sammansättning som din fantasi föreslår. Din bordsdekoration med höstfärger kommer att bli ett mästerverk.

Tutorial via sunshineandmunchkins.com

Tutorial via sunshineandmunchkins.com

För de som älskar ull, garn och hobbys som virkning, stickning och liknande är dessa söta stickade pumpor ett bra alternativ för att pynta samtidigt som man har roligt.

Tutorial via soapboxcreations.blogspot.com

Tutorial via soapboxcreations.blogspot.com

Slutligen, på den sista bilden, är en till lykta gjord med en burk, enligt en annorlunda men fantastisk version. Genom att använda färg och stencil och lägga ner kaffebönor som omedelbart återskapar en bakgrund av den typiskt höstbruna, blir resultatet mycket behagligt. Genom att lägga till en liten fastknuten skylt med snöre kan den till och med bli en fin presentidé.

Blir du inte redan sugen på att börja jobba med att skapa ditt eget färgglada höstliga hem?

Advertisement