Skrapa: upptäck de tusen olika användningsområdena för detta viktiga tillbehör i varje rengörings-kit

av Hilda Maria Morgan

24 Oktober 2022

Skrapa: upptäck de tusen olika användningsområdena för detta viktiga tillbehör i varje rengörings-kit
Advertisement

När det kommer till rengöring verkar verktygen aldrig räcka till: svampar, kvastar, tvättmedel, alkohol, spadar, avfettningsmedel och borstar verkar alla vara oanvändbara i vissa fall och trots att städförrådet är överfullt av produkter och verktyg måste vi hitta på något hjälpmedel för att lyckas ta bort en fläck. Eller åtminstone för att dölja den. Lyckligtvis finns det dock några till synes värdelösa föremål som istället visar sig vara väldigt mångsidiga även vid städning, vilket gör att vi kan spara tid, ansträngning och utrymme.

Den sociala städningsexperten @cleanthatup rekommenderar i ett av sina videor en som vi, efter att ha upptäckt det, är säkra på att du aldrig kommer att överge. Låt oss ta reda på det tillsammans.

Advertisement
@cleanthatup/TikTok

@cleanthatup/TikTok

Den professionella städskrapan är en produkt som kanske en del av oss inte är bekanta med men som vi alla alltid bör ha till hands när vi städar. Hur många gånger har det inte hänt att du måste ta bort en smutsbeläggning som bara inte vill gå bort trots de enorma ansträngningar du har gjort? Hur många gånger har du uppfunnit allt, provat avfettningsmedel, alkohol, trikloretylen, borstar, fräsar, knivar, stålsvampar innan du överlämnade dig till bevisen och lämnade fläcken där den var?

Just därför rekommenderar @cleanthatup att du köper en som visar oss de tusen användningsområden den kan ha.

Advertisement

1. Glas

1. Glas

@cleanthatup/TikTok

När du sköter putsningen av fönstren kan det hända att du helt enkelt måste ta bort ränder av fukt eller regnrester eller ett lätt lager damm, men det kan också hända att du måste skrapa mycket mer irriterande fläckar. Färgstänk, avlagringar av smuts, gamla klistermärken som ser ut att vara cementerade snarare än bara ditsatta och riskerar att fästa perfekt på glasen. Med skrapan blir rengöringen av dessa fläckar enkel och omedelbar.

2. Ugn

2. Ugn

@cleanthatup/TikTok

Ugnen är alltid lite jobbig att rengöra, först och främst för att det inte görs ofta och smutsen hinner fastna och sedan för att det alltid är svårt att göra det med produkter som inte är alltför skadliga eller aggressiva. Har du en skrapa hemma blir detta också lättare. Och även om du råkar bränna middagen, kommer det att vara möjligt att bli av med minnet av det genom att spara din ugnsformen till nästa recept tack vare detta verktyg.

3. Golv

3. Golv

@cleanthatup/TikTok

Även på golv är skrapan användbar närhelst du av någon anledning råkar stöta på en ingrodd smutsbeläggning. Oavsett om det är målarfärgen från den senaste målningen av väggarna, lite lim eller några rester från murarnas arbete, eller också torkade fläckar som vi inte märkt tidigare, kommer skrapan enkelt kunna ta bort allt med en gång.

De som följt råden som vår expert anger i videon har kunnat bekräfta dess användarvänlighet och effektivitet, men inte bara. De vassa bladen och robustheten hos instrumentet, tillsammans med det lätta greppet gör det praktiskt att använda. Bara ett råd: se till att du inte använder den vänd mot dig själv, utan bara gör rörelser som rör sig bort från dig.

Kände du till den professionella skrapan? Vi slår vad om att ni alla direkt springer och att köper en!

Advertisement