Hur du laddar din smartphone på ett praktiskt och säkert sätt, utan att skada sladden

av Hilda Maria Morgan

07 December 2022

Hur du laddar din smartphone på ett praktiskt och säkert sätt, utan att skada sladden
Advertisement

Att ladda en smartphone är alltid ett avgörande ögonblick nuförtiden: i själva verket händer det ofta att batteriet tar slut vid exakt det minst lägliga ögonblicket, vilket tvingar oss att ta till hjälpmedel av olika slag för att återvinna tillräckligt med energi för att komma till slutet av dagen eller åtminstone att återvända hem. Även när vi säkert kan ladda telefonen från ett vägguttag händer det att vi stöter på svårigheter. Faktum är att det ofta händer, särskilt om vi är hemifrån, att vi har att göra med tillgängliga vägguttag som är ganska besvärliga att nå eller långt från möbler och andra föremål, vilket tvingar oss att lämna vår smartphone på golvet. Risken i det här fallet är att någon, som ouppmärksamt går förbi, förstör den genom att trampa på den eller sparka till den utan att mena det.

Så hur undviker man att irreparabelt förstöra laddaren och telefonen? En TikTok-video ger oss en ledtråd.

via @kyvolhometips/TikTok

Advertisement
@kyvolhometips/TikTok

@kyvolhometips/TikTok

TikTok-kanalen @Kyvolhometips föreslår olika knep i sina videor för att göra våra liv enklare hemma. I en av dessa videor förklarar han hur du laddar din smartphone i ett obekvämt vägguttag utan att nödvändigtvis placera den på golvet. I videon visar användaren oss hur vi kan använda själva sladden som stöd för vår smartphone: vi fäster laddaren i uttaget och låter sladden kröka sig runt telefonen. Sedan lyfter vi sladden och placerar den ovanpå laddaren som bildar en triangel som kommer att stödja vår smartphone.

Vi måste dock vara försiktiga med denna praxis, eftersom den i längden riskerar att förstöra kabeln eller smartphoneporten. För att undvika detta besvär kan vi förstärka änden av kolvtappen med olika metoder:

  • använda specifika skydd som finns på marknaden;
  • göra gör-det-själv-skydd med fjädern från en gammal infällbar penna;
  • linda isoleringstejp runt anslutningen av kontakten (denna lösning är giltig även om sladden redan har börjat nötas);
  • linda ett skosnöre runt pluggen;
  • göra en förstärkning av hela kabeln (som de redan förstärkta som finns på marknaden) genom att linda in den med bomullssytråd;
  • använda värmekrympslang.

Ett annat viktigt tips: undvik att dra hårt i sladden för att koppla bort telefonen, dra istället försiktigt i kontakten. Lycka till med laddningen!

Advertisement