Duschavloppet: få det rent och väldoftande med dessa naturliga medel och huskurer

av Hilda Maria Morgan

02 Oktober 2022

Duschavloppet: få det rent och väldoftande med dessa naturliga medel och huskurer
Advertisement

Att ta en dusch är en stund av avkoppling som vi tillåter oss själva inte bara av hygienskäl, utan också för att eliminera det psykologiska och känslomässiga slagget som samlats under dagen: det finns inget bättre än en varm stråle och rinnande vatten för att skölja bort jobbiga stunder. Detta nöje riskerar dock ofta att förvandlas till en fridykningstävling på grund av de olägenheter som kan uppstå när duschdörren väl öppnas. Fukt, stillastående vatten, dålig lukt som kommer upp från avloppet kan faktiskt tvinga oss att sätta en klädnypa på näsan medan vi tvättar oss.

Och även om det räcker med regelbunden rengöring för att motverka stagnation och fukt, krävs ofta mer drastiska metoder för dränering. Låt oss ta reda på hur man parfymerar det med naturliga metoder.

Advertisement

1. Ättika

1. Ättika

Creativo

Ättika kommer ofta till vår hjälp under hushållning och det gör den även nu: tillsätt en halv liter ättika i en hink med kokande vatten och häll ner det i avloppet. Låt verka i några timmar innan du använder duschen så ska du se att den dåliga lukten försvinner!

Advertisement

2. Bikarbonat

2. Bikarbonat

Creativo

Även bikarbonat är ett av de mest mångsidiga hjälpmedlen inom rengöring. Du kan använda den för avlopp genom att lösa upp ett glas bikarbonat i kokande vatten och slänga det i avloppet eller genom att lägga två matskedar i avloppet och efter några timmar hälla kokande vatten på det. Återigen, låt det verka i några timmar innan du använder avloppet.

3. Grovt salt

3. Grovt salt

Creativo

Mycket användbar ingrediens inte bara för matlagning utan också för att hjälpa oss att rengöra, häll bara två matskedar i avloppet och låt verka över natten. Nästa dag, häll på en hink med kokande vatten så försvinner den dåliga lukten.

4. Citronsyra eller citron

4. Citronsyra eller citron

Creativo

Om du aldrig har använt citronsyra tidigare, är det nu dags att lägga till det till ditt rengöringsmedelsskåp. Faktum är att citronsyra är utmärkt för olika användningsområden i hemmet och bland dessa även för avlopp. För att använda det, lös upp 150 g i 1 liter varmt vatten och häll det i avloppet. Låt det verka i några timmar.

5. Parfymera

5. Parfymera

Creativo

Om du förutom att ta bort de dåliga också vill parfymera din dusch, kan du ta till aromatiska örter: lägg en kvist lagerblad, lavendel, rosmarin, mynta eller eukalyptus nära duschmunstycket och se till att de inte blir blöta. Vattenångan kommer att få växterna att utsöndra sin behagliga arom och parfymera hela miljön.

Gillade du dessa hjälpmedel? Vilket föredrar du?

Advertisement