Hemmakontor: 10 fantastiska idéer för att inreda och organisera det till perfektion

av Hilda Maria Morgan

31 Oktober 2022

Hemmakontor: 10 fantastiska idéer för att inreda och organisera det till perfektion
Advertisement

Flera variabler kan spela in när man utformar ett hemmakontor. Allt beror förstås på vilken typ av jobb som kontoret ska användas till. Men i allmänhet är det nödvändigt att utvärdera de mest bekväma och lämpliga möblerna för miljön, arrangemanget och organisationen av arbetsredskapen, förberedelserna av utrymmen för PC, skrivare eller andra digitala hjälpmedel och mycket mer.

Det kan vara ett ganska långt och mödosamt jobb, men om det görs med omsorg och precision blir resultatet optimalt. På så sätt kan kontoret förvandlas från en ren arbetsplats till en bekväm och trevlig plats, där även arbetet kan bli avkopplande eller roligt.

Vi visar dig nedan några användbara idéer för att inreda med stil, praktiskhet och med full respekt för personlig smak och eventuella arbetsbehov.

Advertisement

Nyckelordet för kontorsinredning är utan tvekan "organisation". Och för en oklanderlig organisation är det verkligen bäst att omge sig med möbler som har många lådor, hyllor och fack. Det blir lättare att hålla ordning på allt så.

Advertisement

När det finns lite utrymme att utnyttja, kanske på en vindsvåning, är det definitivt användbart att använda låga möbler som utnyttjar utrymmet under hörnbord och hörnskrivbord för lådor och hyllor.

Fortfarande för små utrymmen kan en optimal lösning vara skrivbord med halvö, ett mycket smart ess i rockärmen som även används för andra typer av miljöer.

Och återigen, för att skapa ett kontor i ett litet rum, kanske med en kvadratisk planlösning, kan en vinnande idé vara att använda ett mycket bekvämt skrivbord i form av en hästsko, som upptar tre av väggarna. Medan den kvarvarande väggen kan utnyttjas genom att man där placerar ett högt hyllskåp, gärna kvadratiskt, för att förvara dokument och arbetsredskap. Allt utrymme kommer därmed att utnyttjas till perfektion.

Av ett hästskoformat skrivbord kan man sedan, förutom den stora bänkskivan, dra fördel av hela undersidan, helt klart rymligare än den under ett litet skrivbord, för ytterligare hyllor och lådor.

Advertisement

En användbar och mycket använd pärla i kontorets sammanhang är den berömda anslagstavlan, som kan vara gjord av kork eller andra material. Det är ett genialiskt och väldigt användbart stöd där du kan skriva ner allt du behöver komma ihåg eller behålla. Och även visuellt ger det miljön en verkligt originell touch.

En hyllenhet, särskilt om den är kvadratisk, kan användas på många sätt. Bland de mest populära är användningen av lådor av hyllans storlek, som fungerar lite som lådor och uppdelningen av materialet i kromatisk ordning. Att dela in böcker, dokument och alla sorters arrangörer efter färg är en bra idé för att hålla ordning på saker och ting och göra miljön snyggare.

Advertisement

En annan genialisk och sofistikerad lösning representeras av de infällbara vertikala lådorna, vars användning vinner mark även i andra sammanhang, i hemmet och utanför. Om du vill tjäna in utrymme är detta definitivt en idé att utveckla och omsätta i praktiken.

För kreativa kontor, som kräver användning av kartong, tyger, färger och alla andra typer av material, är den kromatiska ordningen i kombination med användningen av lämpliga behållare alltid ett vinnande koncept.

Advertisement

Och slutligen, ett typiskt men aldrig trivialt förslag är att använda etiketter och skrifter för att organisera alla typer av arbetsredskap, dokument eller material. Det kan också göras med kreativitet, utan att texterna kompromissar med stilen och estetiken på ditt kontor det minsta.

Tipsen kan fortfarande vara många. Men vi tror att genom att följa dessa och din egna personliga smak så kommer du att komma på tusen andra originella idéer som passar just dig.

Advertisement