11 härliga hängande dekorationer att hänga i trädgården eller på balkongen

av Hilda Maria Morgan

08 Oktober 2022

11 härliga hängande dekorationer att hänga i trädgården eller på balkongen
Advertisement

balkongen, verandan, i trädgården: en hängande dekoration som varsamt rör sig med vinden är alltid en trevlig och fascinerande idé för att försköna våra utomhusutrymmen.

Det kan vara planteringskärl, eventuellt också med väldigt suggestiva former eller gjorda av fantasifullt återvunna föremål, såväl som olika dekorationer, från lyktor till gamla och oanvändbara föremål som kreativt förvandlas till pynt att beundra, med ett helt nytt utseende. Ta en titt på några av dessa idéer nedan för att hitta den kreativa idén med vilken du vill ge en originell touch till din trädgård eller balkong.

Advertisement

Vilken glasflaska som helst, oavsett form, storlek och färg, kan bli en enkel vas att hänga med snöre. De är vackra fyllda med bara några vilda blommor, men du kan också låta fantasin få fritt spelrum och pynta den på tusen olika sätt.

Advertisement

I glasburkarna kan du alltså placera ljus, blommor, elektriska ljusslingor... Men också färgad småsten eller ännu hellre glasbitar som eroderats av havet: de kommer att bli fantastiska solfångare.

Bland dekorationerna som samverkar bäst med vinden finns drömfångarna, med svansarna fladdrande med varje vindpust. Du kan skapa dem från många föremål, till och med avfall, som tygremsor eller band.

För att hänga lyktor kan du enkelt använda burkar, perforerade med din favoritdesign. Sätt bara i batteridrivna lampor, ljusslingor eller ljus och det är allt.

Vi pratar ofta om att återvinna glasburkar, men även locken kan bli användbara material för kreativa projekt... Till och med för upphängda dekorationer.

Advertisement

Vindspel? Gamla bestick ger liv åt mycket originella vindspel, för att eventuellt prydas med falska ädelstenar, pärlor och band!

Om du har en gammal tavelram som du inte längre använder, varför inte skapa ett trädgårdsinredningselement? Den kan användas som tillbehör för blomlådor, antingen vilande på marken eller hängande från grenar eller balkar av baldakiner.

Advertisement

Alla beundrar en genomtänkt korg med blommor, men man skapar oftast inte se scenografiska arrangemang som påminner om maneter i vatten!

Och även om du inte vill anstränga dig för att hitta rätt blommor för till de upphänga korgarna, så finns det alltid växter som redan gör stort intryck på egen hand, som ormbunkar.

Advertisement

Burkarna är dessutom även utmärkta som hängande burkar, efter att ha fyllt dem med suckulenter!

En gammal ljuskrona, där det istället för glödlampor finns tekoppar och fat: vore det inte fantastiskt att plötsligt se en sådan i trädgården?

Vilka föremål skulle du vilja använda för att dekorera din trädgård?

Advertisement