9 fantastiska förslag för att försköna trädgården genom att återanvända plastlådor

av Hilda Maria Morgan

21 Juli 2022

9 fantastiska förslag för att försköna trädgården genom att återanvända plastlådor
Advertisement

Plastlådorna som används för att transportera en massa olika saker, inklusive frukt eller mjölk, kan återanvändas till mycket annat. De är ett oväntat föremål, skenbarligen värdelösa, som istället kan återvinnas kreativt på ett fantastiskt sätt.

De är rymliga, färgglada och robusta. Det är det som gör dem otroligt mångsidiga för att möblera och dekorera många olika miljöer, först och främst trädgården. Vill du upptäcka några idéer för att göra trädgården spektakulär genom att spendera lite? Läs nedan och se de exemplen vi har samlat åt dig.

Advertisement

Det första och kanske mest självklara sättet att använda plastlådor är för att plantera blommor. Genom att arrangera dem i en rad kan du skapa mycket enkla och spektakulära rabatter. Och det är bara ett av många sätt att anpassa dem för att göra miljön vackrare och mer omhändertagande.

Advertisement

Med hjälp av andra enkla trä- eller metallkonstruktioner kan du till exempel ordna lådorna som blivit planteringskärl vinkelrätt mot marken för att skapa en sorts vertikal trädgård.

Och för en ännu mer speciell struktur kan lådorna staplas och bilda ett litet blommigt torn, från vilket grönskan kan komma ut.

Med lite kreativitet och vilket material som helst kan du skapa olika typer av sittplatser med plastlådor. Mycket fina pallar med en träyta är idealiska för att pryda trädgården eller för att med originalitet inrätta platsen för alla evenemang.

Genom att lägga till en yta av trä eller annat material till en låda kan du också förvandla den till ett bord där du kan placera dina aperitifer eller kaffe att dricka med vänner.

Advertisement

Genom att enkelt stapla lådorna, kanske i samordnade färger eller kombinerat med trädgårdens färger, får du förvaringsskåp eller växthållare, beroende på vilken användning du vill ha dem eller hur du har bestämt dig för att inreda trädgården.

Man skulle också kunna tänka sig att skapa en liten köksträdgård med lådorna. Genom att ordna dem i lika rader får du många rektanglar där du kan odla olika aromatiska växter och grönsaker. Och layouten kommer att vara den typiska för en grönsaksträdgård, vacker att se i trädgården och användbar för vad som kan erhållas från den.

Advertisement

En snygg byrå gjord av trä och färgade plastlådor är den perfekta kompromissen mellan skönhet och komfort. Du kan ha den i trädgården för att förvara vad du vill. Och den kan också utföra den dubbla funktionen av ett bord och en byrå.

En sista idé, inte på grund av originalitet, kan vara att skapa lampor och ljuskronor med plastlådor. Ljus och färger tillsammans kommer att ge trädgården en touch av livlighet och glädje som alltid passar fint.

Vad sägs? Skulle du kunna tänka dig att kopiera någon av dessa idéer?

Advertisement