Nagellack: 8 alternativa sätt att använda dem som kommer att förvåna dig

av Hilda Maria Morgan

01 Oktober 2022

Nagellack: 8 alternativa sätt att använda dem som kommer att förvåna dig
Advertisement

Vi är vana vid att tro att nagellack endast används för manikyr och pedikyr och därför för något som har med skönhet och personlig vård att göra.

Nagellack är i verkligheten mycket mer mångsidiga än vi tror, ​​både för frågor relaterade till deras konsistens och sammansättning, och för det faktum att de är en av de mest tillgängliga och prisvärda sakerna för de flesta. Alla har minst ett par av dem i huset. Och deras användning kan lätt sträcka sig från kreativa syften till praktiska lösningar på vardagliga problem.

Vi visar detta nedan och listar några av de potentiella alternativa användningsområdena. Ha i åtanke att det bara är en liten del av dem!

Advertisement

Ett av sätten att använda nagellack, särskilt gamla som kanske skulle slänga, är att måla dina nycklar. Att ha en nyckelknippa med nycklar i olika färger gör att du helt klart lätt kommer att kunna känna igen dem. För att inte tala om att de verkligen kommer att få en makalös stil.

Advertisement

Att dekorera sitt cover till telefonen med nagellack har varit en populär teknik i många år. Men det går aldrig ur modet och ger alltid en stor tillfredsställelse. Det är ett kreativt sätt att göra din smartphone personlig utan att behöva spendera pengar.

Och har du någonsin testat att dekorera hårnålar och hårspännen med nagellack? Resultatet är verkligen glamoröst.

För att inte tala om accessoarer och smycken. Att skapa fantastiska färgade halsband med trådar, små metallkomponenter och nagellack, kan vara ett väldigt enkelt och väldigt roligt jobb. Och om du inte har för avsikt att skapa nya kan du alltid ta hjälp av nagellacket för att förnya de gamla, genom att ge dem färg och nytt liv.

Tack vare dess sammansättning och dess konsistens kan nagellack till och med låta dig reparera föremål. Den lösa bågen på ett par glasögon kan till exempel fixas till med genomskinligt nagellack. Dra åt skruvarna och applicera lite nagellack. När det är torrt låser lacket skruven på plats.

Advertisement

Nagellack kan också vara bra hjälpmedel för att täcka och kamouflera repor eller andra små skador på lackskor.

Och genom att föra lite genomskinligt nagellack på änden av en sytråd, underlättar du avsevärt det mödosamma arbetet med att trä in den i nålsögat.

Advertisement

Och slutligen, här är ett sista kreativt sätt att använda nagellack på. Dekorera intetsägande vita muggar, det kan visa sig vara en verkligt originell idé.

Har du redan provat dessa eller andra ovanliga sätt att använda nagellack på?

Advertisement