Vilken kudde som helst för att träna ben, rumpa och mage

av Hilda Maria Morgan

23 September 2022

Vilken kudde som helst för att träna ben, rumpa och mage
Advertisement

Om träning är avgörande för vår hälsa är det också sant att det är en aktivitet som kräver tid och engagemang, och våra livsrutiner tillåter oss inte alltid att få de nödvändiga timmarna för att träna på gymmet, i simhallen eller i alla fall utanför hemmet. Då blir det användbart att upptäcka hur man kan använda hemmiljön som om det vore ett gym.

Med rätt viljekraft och lite organisation kommer vi att kunna stanna hemma och utföra nyttiga övningar för hela kroppen, utan att för det behöva utrusta ett rum med dyr utrustning. Allt du behöver är lämpliga kläder, en matta och, för de övningar som föreslås nedan, en kudde!

Advertisement
@musclesisters/TikTok

@musclesisters/TikTok

Du läste rätt: en kudde från sängen eller till och med en soffkudde kan bli vårt fitnesstillbehör.

Det är TikTokern @musclesisters som visar några enkla övningar, där en video indikerar en serie rörelser perfekta för att skulptera magen, och därför arbeta på magmusklerna. Men om man tittar noga är det övningar som direkt involverar även rumpa, benmuskler och till och med armarna.

  • Lyft benen: sätt dig ner och för sedan armarna bakåt för att stödja ryggens vikt. Med kudden vilande på dina smalben och anklar, höj och sänk benen tillsammans. För bättre resultat, böj även armarna och försök att föra överkroppen närmare benen varje gång de lyfts.
  • Precis som om det vore en fotboll, passera kudden under dina knän, alternera dem i en kontinuerlig rörelse, som om kudden ritade en "8" i luften.
  • Använd fortfarande kudden som en boll, gå på knä och slå den i golvet genom att studsa den åt ena sidan och den andra av kroppen, upprepade gånger.
  • Återigen, låtsas att det är en basketboll eller volleyboll, och ställ dig framför en fri vägg, eller till och med ett fönster. Börja på knäna, kasta kudden mot väggen, sträck ut armarna väl framåt och uppåt och lyft dig själv varje gång med bålen.
  • Börja på rygg, med armarna längs sidorna eller under ryggen, placera kudden mellan benen, nära fötterna. Dina ben kommer att hålla den tätt mellan sig medan du håller dem lätt upphöjda och böjer och sträcker dem upprepade gånger.
  • En variant av "volley"-övningen: istället för att göra rörelsen medan du knäböjer, ställ dig i en squat och kasta kudden framför dig i ansiktshöjd.

Börja göra dessa övningar i totalt 20 minuter och öka sedan gradvis den totala tiden: de kommer inte att stjäla för många timmar från dina dagar och kommer att ge synliga resultat. För att bättre förstå de olika rörelserna, klicka här.

Advertisement