10 fantastiska knep för små oväntade olyckor och vardagsproblem

av Hilda Maria Morgan

11 Augusti 2022

10 fantastiska knep för små oväntade olyckor och vardagsproblem
Advertisement

Det finns en rad problem eller vardagliga situationer som vi alla, åtminstone en gång i livet, har hamnat i. Det handlar om de där så hindren och vardagliga händelser som ibland behöver en enkel och praktisk lösning för att övervinnas för att inte förstöra en dag eller en kväll.

Vi har därför samlat ihop en rad enkla lösningar, som man inte alltid tänker på, men som verkligen kan revolutionera vissa dagar och vissa tillfällen. De kommer här nedan.

Advertisement
Morgenrot777/Reddit

Morgenrot777/Reddit

Visste du att ett idiotsäkert sätt att bekämpa dålig lukt från skor är att lägga tepåsar i dem? Prova för att inse att det stämmer.

Advertisement
[deleted]/Reddit

[deleted]/Reddit

Om du är ute och inte har högtalare för att förstärka ljudet på din smartphone och har musik som skapar stämning kan du prova denna enkla lösning. Två plastmuggar och en rulle toalettpapper och din förstärkning blir felfri. Alternativt kan du lägga telefonen i en kopp eller glasmugg så blir effekten densamma.

I avsaknad av tandborste och tandkräm är ett bra hjälpmedel för frisk andedräkt att äta ett äpple. Kände du till det?

Att parfymera hemmiljöer med naturliga deodoranter kan också gå snabbt och enkelt. Att göra doftljus med citroner eller apelsiner är en barnlek. Skär bara frukten på mitten, ta bort fruktköttet och lämna skalet och stjälken intakta. Häll vegetabilisk olja i denna hälft av den valda citrusfrukten och tänd stjälken som om den vore en veke. Om du vill intensifiera doften, tillsätt bara några droppar eterisk citrusolja så har du ett doftljus redo att fylla ditt hem med god doft.

Om du har begränsat utrymme i garderoben för alla galgar eller vill organisera det lite bättre, prova detta fantastiska lilla knep. Med fliken som stänger burkar kan du hänga dubbelt med galgar.

Advertisement

Och har det någonsin hänt dig att du inte kunnat fylla en hink i diskhon eftersom utrymmet mellan kranen och hon är för litet? Med en perforerad plastflaska fäst på kranen kan du enkelt åtgärda problemet.

Du kanske inte känner till alla krafterna hos ett gem. Till exempel, i sig självt, kan det kompensera för bristen på en telefonhållare eller för den lilla nålen som vi hittar i förpackningen av smartphones för att dra ut SIM-kortet. Hade du någonsin tänkt på det?

Advertisement

Kände du redan till denna mycket enkla teknik för att skala apelsiner och mandariner? Skär dem bara på mitten och rulla ut dem. Det är en väldigt användbar idé, till exempel när du ska servera frukt till barn och du inte har mycket tid att stå där och skala den.

Att sticka in glasspinnar i basen av vattenmelonskivor är ett lysande sätt att äta vattenmelon på ett bekvämt och hanterbart sätt och för att servera dem i en väldigt originell version.

Advertisement

Om ditt krig mot myggor börjar med sommaren måste du prova detta naturliga avvärjningsmedel gjort med citron och kryddnejlika inuti.

Vad tycker du då om dessa förslag? Planerar du redan att experimentera med någon av dem?

Advertisement