Laundry stripping: hur man tar bort all smuts från babyfilten

av Hilda Maria Morgan

07 September 2022

Laundry stripping: hur man tar bort all smuts från babyfilten
Advertisement

Sedan en tid tillbaka har en djuprengöringsteknik av vissa plagg och typer av tyg med smeknamnet "laundry stripping", blivit utbredd på nätet och blivit nästan viral. Operationen består i att blötlägga tyget i fråga i varmt vatten, tillsammans med en "cocktail" av produkter som på djupet löser upp och avlägsnar smutsen från tygfibrerna.

Beviset på att detta händer är färgen på vattnet som från att vara genomskinligt, efter en stund, blir mörkt och grumligt, vilket vittnar om att allt som behövt tas bort har försvunnit. Det är en sorts mycket djup förtvätt eftersom den föregår en tvätt i tvättmaskinen som syftar till att eliminera resterna av de använda kemiska produkterna. På grund av produkternas kemiska natur är det dock en teknik som anses aggressiv för mycket ömtåliga plagg, för vilken det är tillrådligt att undvika att använda metoden.

De TikTokers som har detta experiment som medelpunkt är många. I en av dessa videos visar användaren hur man gör detta på ett barns färgade filt.

via @caitmariereilly/TikTok

Advertisement
@caitmariereilly/TikTok

@caitmariereilly/TikTok

@caitmariereilly lade upp en video på tre delar på TikTok som visar hur hon behandlar sin styvsons favoritfilt med tvättstripping för att få bort all smuts.

För att göra detta fyller hon badkaret med hett vatten och löser i det en mätkopp, storleken på en kopp, bikarbonat, en mätkopp tvättmaskinsmedel och en med borax. Sedan lägger hon i filten och flyttar runt den i vattnet med en pinne och låter den sedan dra i ca en timme. Efter blötläggningstiden kan du redan märka att vattnet är synligt mörkare och grumligare än i början, men inte lika tydligt som i andra videos av samma genre, också uppladdade av samma TikToker.

Det är användaren själv som påpekar detta och det är demonstrationen på att vattnet blir svart baserat på smutsen på det nedsänkta plagget. Uppenbarligen samlar inte fibrerna i filten som används av ett barn lika mycket smuts som annat hushållslinne.

För att bättre förstå i detalj vad vi pratar om kan du titta på videon direkt på användarens sida och lära dig mer om denna otroliga och väldigt spännande teknik. Skulle du vilja prova den?

Advertisement