Få din tvätt att torka snabbt: med dessa 3 knep är regn och moln inte längre skrämmande

av Hilda Maria Morgan

22 September 2022

Få din tvätt att torka snabbt: med dessa 3 knep är regn och moln inte längre skrämmande
Advertisement

Hushållssysslorna tar alltid mer tid än den som blir över från alla andra åtaganden, och att känna till knep för att påskynda dem kan ofta vara ett vinnande drag för att få loss tid för att klara alla våra uppgifter. Tvätten är kanske en av de sysslor som försätter oss mest i svårigheter; hur många gånger har det inte hänt att du ville ta på dig det paret jeans, som du hittade efter utmattande timmars letande längst ner i den smutsiga tvättkorgen? Och hur många gånger har det inte hänt att du precis tog ut tvätten och det började regna? Eller att du haft bråttom att torka just en specifik klänningen att bära på kvällen?

Från och med idag blir även tvätten enklare! Faktum är att det finns knep för att snabbt få tvätten att torka även om väderförhållandena inte är helt gynnsamma eller om du inte har tillräckligt med tid för att detta ska ske naturligt. Låt oss ta reda på det tillsammans.

Advertisement

1. Hårtorken

1. Hårtorken

Creativo

Den första metoden är den enklaste och mest omedelbara. Ni har säkert alla använt det minst en gång för att torka små kläder som underkläder, eller för att torka den del av skjortan som ni har rengjort från en irriterande såsfläck.

Du kan använda hårtorken genom att hänga plagget på en galge och anpassa värmen efter tyget: för ull och ömtåligare tyger, använd ljummen luft, för mer motståndskraftiga gör även varm luft sig bra. Håll ett säkert avstånd mellan hårtorken och plagget, för att inte bleka det och inte riskera att bränna det och kom ihåg att fokusera mer på de områden som är svårast att torka: sömmar och dragkedjor. Och medan du riktar hårtorken längs plagget, rör den med händerna för att påskynda processen.

Advertisement

2. Handduken

2. Handduken

Creativo

En annan mycket bra metod är att ta en handduk med stor frotté och breda ut den på bordet. Lägg sedan på tvätten och se till att alla plagg är i kontakt med handduken. Rulla handduken från ena änden till den andra och krama hårt så att tyget suger upp överflödig fukt från tvätten.

Vid det här laget kan du hänga dina kläder, helst utomhus. Oavsett om vädret är gynnsamt eller inte, kommer tiden det tar att torka avsevärt att minska.

3. Plastpåsen

3. Plastpåsen

Creativo

Den sista metoden vi rekommenderar är lite ovanlig, men lika effektiv. När du tar ut din tvätt ur tvättmaskinen, lägg den prydligt hopvikt i en plastpåse och placera den i frysen; du kan lämna den där tills den är helt torr, även över natten. När du tar ut påsen ur frysen är det bara att stryka kläderna för att ta bort kylan så är de redo att bäras!

Kände du till dessa knep? Hur brukar du göra för att korta ner torktiderna?

Advertisement