Vika filtar till kuddar: en genialisk och dekorativ platsbesparande idé

av Hilda Maria Morgan

13 September 2022

Vika filtar till kuddar: en genialisk och dekorativ platsbesparande idé
Advertisement

Hur många gånger har det inte hänt att filtar och plädar lämnas runt om i huset som vi inte vet var vi ska förvara för att alltid ha dem nära till hands? Speciellt på kvällar och under de kalla årstiderna, för stunder av avkoppling, är de ett jätteanvändbart inredningskomplement och finns i varje lägenhet. När de väl har använts blir de dock kvar och skapar oordning, vanligtvis på sängar och soffor.

Och även om ett rum är rent och snyggt skapar filten, som lämnats där, omedelbart ett intryck av förvirring och kaos. Det finns en metod att vika filtarna till små, kompakta och kuddliknande former som kan placeras på sängar och soffor för att göra miljön mer stilren och ordningsfull.

via @effectivespaces/TikTok

Advertisement
@effectivespaces/TikTok

@effectivespaces/TikTok

Tekniken vi pratar om är väl illustrerad i en video på @effectivespaces’s TikTok. Användaren i fråga är en entusiast av genren och har en mycket populär profil där hon förmedlar värdefulla kreativa råd för organisationen av hemmet.

Kvinnan visar alltså hur man viker två filtar, på ett väldigt liknande sätt. Metoden är lättare att utföra än att förklara och kan sammanfattas i några enkla steg:

  • Vik filten, flera gånger, tills du har en lång, smal remsa.
  • Börja vika remsan från båda sidor, men gör det bara en gång på ena sidan och flera gånger på den andra.
  • När du från sidan som du har vikt så många gånger att du kommer till den andra, vik en sista gång, genom att föra in allt under den övre fliken på den vikta sidan en gång.
  • Denna flik kommer att fungera som en "behållare" och du kommer att få en mjuk filtkudde att lägga på sängar, soffor eller fåtöljer, tillsammans med de andra kuddarna.
  • Alternativt, som görs i videon med den andra filten, kan du rulla ihop den istället för att vika den flera gånger. I det här fallet, mer än en fyrkantig kudde, får du en med cylindrisk form, som är lika snygg och precis.

Denna idé kan bli ännu mer användbar och perfekt för hemmet om du skaffar filtar som matchar kuddarna eller annan inredning, genom att ge möjlighet att matcha allt. Om du vill se i detalj den beskrivna proceduren kan du titta direkt på videon på användarens profil.

Vad tycker du? Är detta en idé du kommer att försöka omsätta i praktiken?

Advertisement