T-shirten blir en liten rulle, perfekt för att få plats i dina lådor eller i resväskan

av Hilda Maria Morgan

01 Oktober 2022

T-shirten blir en liten rulle, perfekt för att få plats i dina lådor eller i resväskan
Advertisement

Av alla plagg som utgör en garderob är T-shirts kanske den största kategorin för många av oss. Supermångsidiga plagg, som kan användas till tusen olika outfits, från de mest avslappnade till de mer sofistikerade. Genom deras olika design, material, färger och tryck kan de verkligen användas vid alla tillfällen och under hela året.

De har också en annan fördel: de är lätta att vika, även om det ofta inte räcker för att få plats med så många som vi skulle vilja ha i varje låda. Och vad ska man säga om när vi tar med eller köper för många när vi är på resa? Det finns alltid det lilla problemet med att få plats med ett extra föremål i resväskan, och där är hanteringen av den tillgängliga volymen verkligen viktig.

Lösningen? Gör små rullar, och gärna inte enkla rullar som är snabbt och rörigt gjorda, utan kompakta och exakta cylindriska paket, som de som kan göras enligt en metod som också illustreras på TikTok.

via @thefoldinglady/TikTok

Advertisement
@thefoldinglady/TikTok

@thefoldinglady/TikTok

Det är kontot som gjort uppvisandet av sina egna knep för att vika varje föremål till sin arbetshäst, nämligen @thefoldinglady, som visar en metod som människor över hela världen har konverterat till.

I det föreslagna klippet, som du kan se, är stegen att följa både väldigt få och väldigt snabba.

  1. Börja med att lägga t-shirten prydligt uppvikt på en bänk (ett bord, men även sängen, duger).
  2. Ta bottenfliken och vänd den utåt, vik den uppåt i cirka tio centimeter eller mindre. Platta till allt väl.
  3. Ta nu ena sidan av T-shirten, genom att nyp till den på ärmen och ner i änden av den vikta kanten, och för den till mitten.
  4. Överlappa den andra sidan med en speglande rörelse.
  5. Du kommer att ha fått en smal och lång rektangel: börja nu att rulla den uppifrån och ner.
  6. När du når botten kommer du att ha en kant som löper längs cylindern: ta den och vänd den utåt, så att den blir som ett kuvert som försluter hela paketet.

För att bättre förstå dessa rörelser bättre, ta en titt på videon: det är verkligen väldigt enkelt att replikera!

När du väl förstår metoden kan du även anpassa den till andra liknande plagg, som linnen eller långärmade skjortor: du behöver alltid skapa den där exakta rektangeln som ska rullas ihop och stängas ordentligt. Tänk på hur många fler saker som skulle få plats i din resväska eller byrålåda, eller kanske till och med i lådor vid årstidsbyten eller inför en flytt!

Advertisement