Att odla suckulenta växter: 6 material till krukor och idéer för användningen av dem

av Hilda Maria Morgan

20 September 2022

Att odla suckulenta växter: 6 material till krukor och idéer för användningen av dem
Advertisement

När du odlar suckulenta växter behöver du inte ha stor trädgårdsskicklighet. Det enda som är viktigt att vara uppmärksam på är dräneringen av vattnet: dessa arter uppskattar inte stagnation eller fuktighet och därför måste vi absolut undvika det i deras krukor. Av denna anledning och för deras höga motståndskraft mot värme och kyla är de mycket populära.

Det finns många material som vi kan använda som krukor till suckulenter, som var och en har olika dräneringsmöjligheter; nedan kommer 6 sammansättningar av suckulenter med några råd för deras optimala odling.

Advertisement

1. Suckulenta växter i trästammar

Har du beskurit dina växter och blev det kvar några vackra stora grenar kvar i trädgården? Eller har du beskurit en planta och vet inte vad du ska göra med den överlevande stammen? Att göra en plantering av en gammal gren eller stubbe är en perfekt idé för att odla suckulenta växter: trä är i själva verket ett material som bibehåller fukten vilket begränsar behovet att vattna och, när miljön är varm, hjälper det växterna att hålla sig svalare och grönare. Bibehålla

Advertisement

2. Glasburkar

Inte bara sylt och konserver: tomma glasburkar kan lätt återvinnas som blomvaser också! Dekorerade med snöre eller rafia och fyllda med jord blir de det perfekta huset för våra suckulenter. Fördelen med glas är att det, eftersom det är ett material som andas, inte kräver dräneringshål och endast behöver bevattning när jorden är torr. De är också underbara som bonbonjär eller presentidéer!

3. Plåtburkar

Plåtburkar kan också få nytt liv som planteringskärl. Även i det här fallet kan du dekorera dem med snöre eller rafia eller måla om eller fodra dem med färgade och dekorerade papper. Eller så kan du lämna dem som de är. Fyll dem med krukjord så är de redo att välkomna dina favoritsuckulenter. Var uppmärksam på detta material för dess lätthet att oxidera, känslighet för höga temperaturer, vilket också skulle värma jorden, och dåliga dränering. Växterna ska vattnas lite i taget, bara när jorden är torr, och krukorna bör hållas borta från direkt solljus.

4. Keramikkrukor

Keramikkrukor är en favorit eftersom materialet andas mycket och i solen torkar det väldigt snabbt. En annan mycket giltig anledning till att välja dem är den oändliga variation som finns på marknaden. De finns i alla former och färger och du kan ge din fantasi fritt spelrum genom att välja de du föredrar.

5. Terrakottavaser

Terrakotta är det billigaste materialet med bäst vattenupptagning och är därför en favorit till blomkrukor. Även i det här fallet kan du låta ge din kreativitet fritt spelrum med ovanliga former och mer eller mindre komplexa sammansättningar. De är idealiska för att skapa vackra rabatter i trädgården.

Advertisement

6. Plastkrukor

Plast har den stora fördelen att vara billig och lätt, men samtidigt är materialet också väldigt ömtåligt och när den utsätts för sol och regn skadas det snabbt. Men plast erbjuder också många möjligheter när det gäller sammansättningar: du kan ta krukor och färga dem som du vill, eller kapa dem genom att återvinna vilken typ av flaska som helst, från vattenflaskor till diskmedelsflaskor.

Vilket material föredrar du till dina suckulenter?

Advertisement