Gamla tvättmedelsflaskor: 9 superkreativa gör-det-själv-projekt för att återvinna dem på ett användbart sätt

av Hilda Maria Morgan

09 September 2022

Gamla tvättmedelsflaskor: 9 superkreativa gör-det-själv-projekt för att återvinna dem på ett användbart sätt
Advertisement

Plastflaskorna som innehåller tvättmedel, eller till och med vissa flaskor med rengöringsmedel för rengöring av husets olika ytor, är alltid gjorda av ett mycket tjockt och motståndskraftigt material. Den förpackningen måste i själva verket kunna innehålla de kemikalier som utgör de olika produkterna utan någon form av spill, och måste dessutom klara av hela innehållets avsevärda vikt, utan att deformeras.

När produkten tar slut, om vi inte fyller på den så hamnar varje flaska eller tank i soptunnan. Istället, just för dess egenskaper av robusthet och hållbarhet, kan tvättmedelsförpackningar bli utmärkta resurser för kreativa projekt. Du kan få användbara tillbehör för att skapa ordning eller till och med fantasifulla dekorationer. Kolla in tipsen nedan.

Advertisement
funinthemaking.net

funinthemaking.net

Ta bort botten, men lämna locket och handtaget: de blir en slags skopa som du kan göra allt med. Barn kan leka med dem på stranden med sanden, men de kan också vara användbara för dem som måste använda betong för hushållsarbete.

Advertisement
instructables.com

instructables.com

Ta fram saxen och något annat vanligt verktyg, och så kan du skapa fantastiska lyktor att dekorera trädgården med genom att försiktigt klippa i de vita (eller i alla fall genomskinliga) flaskorna.

Gamla tvättmedelsflaskor: 9 superkreativa gör-det-själv-projekt för att återvinna dem på ett användbart sätt - 3

Genom att borra ett hål i mitten och sätta in en styv pinne som sticker ut precis under hålet, får du en fågelmatare att fylla med fröblandningar som hjälper dem att hitta mat under de kalla månaderna, eller också när de häckar. Häng den högt, där fåglarna känner sig trygga att landa, så gör du dem glada!

De plattare förvandlas till praktiska dokumenthållare för att göra iordning på kontoret, eller bland tidskrifterna.

Genom att ta bort den övre delen av flaskorna med den bredaste basen skapas en sorts korgar med handtag, bekväma till exempel i garaget att hålla ordning på de olika typerna av skruvar, spikar och andra små föremål.

Advertisement

De som gör samlingar av tidningar som sorteras efter månader eller år, kan använda flaskorna som korgar, vilket dock gör att du tydligt kan se ryggen på varje publikation.

Med några hål i locket och fyra eller fem hål överst på handtaget har du skapat en mycket praktisk kompakt vattenkanna, perfekt för krukväxter.

Advertisement

Det finns till och med de som förvandlar tvättmedelsflaskor till perfekt inredda dockskåp med miniatyrmöbler och till och med lampor!

Slutligen, en mycket trevlig idé är att rita på flaskorna för att göra planteringskärl som har formen av ansikten, och växterna olika bladverk kommer att fungera som hårsvall!

Har du någonsin återvunnit tvättmedelsbehållare?

Advertisement