Våningssängar: drömidéer att bli inspirerade av

av Hilda Maria Morgan

22 Oktober 2022

Våningssängar: drömidéer att bli inspirerade av
Advertisement

Du har lite utrymme och måste hitta ett sätt att installera sovdelen för två personer i ett och samma rum: lösningen är våningssängen. Detta är den vanligaste situationen som leder till valet av möbler med sängar som monteras ovanpå varandra, vanligtvis i en kvadrat. Ibland kombineras denna idé med en loftsäng, och lägger till en sovplats nedanför, där du - kanske vid ett senare tillfälle - kan skapa andra utrymmen. Och i de allra flesta fall väljs våningssängar till barnkammaren eller kanske i rummen som är avsedda för gäster.

Det finns dock rum med våningssängar som även skulle kunna tilltala vuxna, och som skulle vara drömrummet för unga och mycket unga, som de du kan se nedan.

Advertisement

Privacy på ”övervåningen” komplett med skjutluckor, och väggen som hyser våningssängen påminner om en bedårande bondgård.

Advertisement

För alla boxningsälskare: en våningssäng som är en riktig ring.

Stor familj eller många vänner att vara värd för: denna vägg med 4 bekvämt placerade våningssängar är fantastisk. Kan du föreställa dig pyjamaspartyna som skulle kunna hållas här?

Med så mycket utrymme tillgängligt skulle det vara en dröm att återskapa en rustik men sofistikerad möbel som denna, och den robusta trappan i mitten är inom räckhåll för de flesta, och inte bara för barn.

Det finns också idealiska miljöer för dem som älskar den minimala stilen av nordiska möbler, med dess geometriska former och mycket ljusa trä.

Advertisement

Även i hörnet av ett stort rum kan du hitta plats för sköna våningssängar.

Vita träribbor på väggarna och blårandig sängkläder: kuststilens triumf, i ett rum som också är perfekt för gäster, med bekväma trappor för att nå den övre sängen.

Advertisement

Det är trevligt att betona sovdelen i rummet, med hela kolumnen som rymmer våningssängarna målade i en kontrasterande färg, och sedan leka med formerna på räcken och trappor, som också smakfullt sticker ut.

Dessa våningssängar är så vackra att även vuxna skulle älska att sova i dem.

Advertisement

Det är faktiskt inte säkert att våningssängar nödvändigtvis måste förknippas med alla de fantasifulla former och pastellfärger som i allmänhet finns i barns sovrum, där det är brukligt att tillgripa dessa inredningslösningar. De kan mycket väl få plats även i sammanhang inredda med mer vuxna stilar och paletter, utan att för det tappa magin.

Ibland erbjuder de en möjlighet att experimentera med design.

Skulle du vilja ha rum med våningssängar som dessa?

Advertisement