Möbler gjorda med stockar: 11 idéer för att inreda med rustik stil

av Hilda Maria Morgan

17 Oktober 2022

Möbler gjorda med stockar: 11 idéer för att inreda med rustik stil
Advertisement

När det kommer till rustik inredningsstil kan man inte annat än omedelbart tänka på möbler och ytor beklädda med trä. Och genom att sätta fingret på det mest lantliga elementet kommer vi fram till designen som innehåller hela stammar och grenar som används på alla möjliga sätt. För att bygga möbler som soffbord och bokhyllor, men också för att ge liv åt den bärande strukturen av hela sängar, även våningssängar.

Och så räcken, soffor, fåtöljer med mera: huset blir riket för dessa unika former, som om det vore fyllt med riktiga träd. Lite som i vissa fjällstugor, där trä i dess "råa" tillstånd regerar. Kolla in idéerna nedan för att få in den magiska atmosfären av en skog i ditt hem.

Advertisement

När trä formas av vind och rusk blir det nästan en skulptur!

Advertisement

Fåtöljer och soffor kan ha ben, armstöd och ryggar dekorerade med vridna grenar, avbarkade och polerade för att bevaras under lång tid. Sitsen kan vara en träskiva, som skulle kunna pyntas med valfria kuddar!

En stam som inte är för hög kan skapa en perfekt dekoration för hallen eller under trappan, med små hyllor där man kan placera krukor eller annat.

De mer kompakta och kortare kan alltså bli basen för bekväma bord nästan överallt i huset.

En bokhylla gjord helt av knotiga grenar: den skulle säkert göra stort intryck var än den placerades.

Advertisement

Stammarna som höjer grenarna mot himlen väljs ofta som pelare på de fyra sidorna av en dubbelsäng.

Och hur vore det med ett träd som växte i badrummet? Det är intrycket man skulle få om man placerade en trädstam i hörnet, med en av grenarna att hänga lampan från som skulle nå precis ovanför handfatet.

Advertisement

Vilket barn skulle inte vilja ha en våningssäng? Och vem drömmer inte om äventyr i skogen? Här blir en säng helt av stockar skådeplatsen för tusen historier.  

Eller så kanske du skulle kunna dra nytta av idén med en upphöjd plattform i ett hörn av lekrummet, och en robust stock kunde stödja den.

Advertisement

Hade du någonsin funderat över att göra ett barskåp inuti en trädstam, inomhus?

Eller till och med sätta in träet från en stock i köket, som en kolumn till en arbetsbänk?

Det finns många sätt att dekorera med stockar: vilket skulle du helst vilja ha i ditt hem?

Advertisement