Grovt salt mot dålig lukt: hur man rengör toaletten med denna ekonomiska och effektiva blandning

av Hilda Maria Morgan

30 Augusti 2022

Grovt salt mot dålig lukt: hur man rengör toaletten med denna ekonomiska och effektiva blandning
Advertisement

Salt är inte bara en grundläggande ingrediens i våra kök, användbart för att smaksätta och göra våra rätter godare. Tack vare dess många egenskaper är salt faktiskt också mycket användbart för många andra ändamål, både som skönhetsprodukt och för hemvård. Som ett skönhetsmedel är det kombinerat med olivolja en mycket användbar skrubb, medan det hemma är ett utmärkt anti-fuktighetsmedel för våra rum, men också en anti-mögel för garderober, det kan användas för rengöring av silver, samt för att eliminera mögel och rostfläckar.

En annan användning av salt i våra hem är som en deodorant: i skor eller i kylskåpet, vet vi alla hur man använder det för att eliminera dålig lukt. Men har du någonsin tänkt på att du skulle kunna använda salt som en anti-odorant även i badrummet? Javisst, testa att lägga lite i toaletten så ser du snart vilka underbara resultat!

Advertisement
Creativo

Creativo

Luktar ditt badrum illa och letar du efter ett ekologiskt och naturligt sätt att eliminera lukten? Då är salt rätt botemedel för dig! Häll en handfull i toaletten, blandad med bikarbonat och kanske efter att ha doftsatt det med någon eteriska olja som du väljer. Lämna det i över natten och du kommer att se vilket resultat!

För en noggrannare rengöring och en starkare antiluktverkan kan du även använda salt för att rengöra hela toaletten, även på väggarna. Vi provade en mirakulös blandning av salt och bikarbonat för detta ändamål. De dåliga lukten försvinner direkt!

För att förbereda blandningen behöver du:

  • 2 matskedar salt
  • 4 matskedar tvättmedel
  • 2 matskedar bikarbonat
  • 1 droppe ättika

Är du redo med alla ingredienser? Låt oss börja!

Advertisement
Creativo

Creativo

Det räcker med att blanda alla ingredienser i en skål, sätt sedan på gummihandskar och med en ren trasa ta blandningen från skålen och stryk den på toalettväggarna. Låt verka i några minuter, skölj sedan och torka med en ren trasa, gärna i mikrofiber. Och det var det, din toalett kommer äntligen att vara fri från de där irriterande lukterna och under lång tid! Och det fina är att möjligheterna är många, du kan förbereda samma recept genom att tillsätta eteriska oljor för en annan doft; ditt badrum kommer att lukta olika varje gång, men det kommer alltid att dofta gott!

Har du någonsin använt salt som deodorant i badrummet? Hur använder du salt i ditt hem?

Advertisement