En dröm som går i uppfyllelse: att upptäcka världen på en buss förvandlad till husbil

av Hilda Maria Morgan

12 Augusti 2022

En dröm som går i uppfyllelse: att upptäcka världen på en buss förvandlad till husbil
Advertisement

Lexis Noelle är en tjej från New York som haft modet att göra ett val som många drömmer om men få vågar göra verklighet av: släppa allt och åka jorden runt. Det är faktiskt inte något som kan improviseras: levnadskostnaderna finns för alla, men den här tjejen lyckades - bara 18 år gammal - anamma van-lifers filosofi ("husbilslivet", skulle vi kunna säga) med skarpsinne. År efter år tillbringar han fortfarande långa perioder ombord på sin skolbuss som hon byggt om till en husbil.

Allt dokumenteras online, speciellt på Instagram-profilen, där vi ser bilder på boho-chic interiörerna i dessa före detta skolbussar som blir hemmet på fyra hjul för tjejen och hennes hundar.

via adventuringwithlola/Instagram

Advertisement

Allt började, verkar det som, under en resa som flickan gjorde med sin mamma när hon fortfarande gick på gymnasiet: tillsammans åkte de runt i USA och Karibien och besökte de där vykortsställena där naturen erbjuder hisnande bilder en efter en. Det är svårt att inte fastna i den obotliga och ständiga lusten att resa som kallas wanderlust, och vid 18 års ålder bestämde den unga kvinnan sig för att livet på universitetet och alla efterföljande steg som förväntas av en inte var för henne.

Och där kom Lola in i bilden, bussen som flickan gjorde om till sitt resande hem, efter att ha sett liknande upplevelser av många andra människor på Instagram.

Advertisement

Allt som får plats i bussen, så länge det verkligen är användbart, ordnas med extrem omsorg, och när vi ser fotona på kvinnan känns det som om vi stod inför ett miniatyrhus som inte saknade något, och det är verkligen en riktig hyllning till boho-chic stilen som är så populär på nätet.

Den unga kvinnan sparade pengar genom att jobba hårt som servitris och den 7 februari 2017 hittade hon bussen som skulle bli Lola.

"Jag ville verkligen njuta av livet, och jag visste att resan skulle ge mig det jag behövde. Jag tänkte att jag fortfarande kunde gå på college senare om jag skulle vilja."

"Med min mamma åkte vi överallt i hennes årgångshusbil från 1965. Jag älskade att campa med den, och efter att jag såg henne förvandla sin skåpbil blev jag förtrollad. Jag insåg att jag också måste ha mitt hus på fyra hjul." Så hon började spendera tid på nätet, lärde sig om denna vagabondlivsstil och fick hjälp av sin mamma, med tanke på hennes tidigare erfarenhet.

Det tog två och en halv månad att göra om bussen till en husbil. Nu har fordonet en sovplats, ett vardagsrum, ett badrum med toalett och dusch samt en matlagnings- och matplats. Dessutom är den delvis solcellsdriven.

Advertisement

"I köket har jag en mängd olika apparater som mikrovågsugn, kaffebryggare, gasspis, elektrisk fritös och minikylskåp. Allt en tjej skulle kunna tänkas behöva för att laga en utsökt lunch."

Det råder ingen brist på stunder av paus, när bussen förs till verkstaden för att noggrant kontrolleras, så att den kan köras utan bekymmer till nästa äventyr.

Skulle du vilja följa i Lexis fotspår?

Source:

Mail Online

Advertisement