Långsam smartphone? 5 knep som hjälper dig att få den att bli lika snabb som du köpte den

av Hilda Maria Morgan

15 Augusti 2022

Långsam smartphone? 5 knep som hjälper dig att få den att bli lika snabb som du köpte den
Advertisement

Vår smartphone riskerar med tiden att tappa träffar och bli långsammare och långsammare. Du måste hela tiden ta hand om den om du inte vill att dess prestanda ska lämna något övrigt att önska. Att starta om den en gång i veckan, uppdatera applikationer, ibland rensa cacheminnet eller appar som tar upp för mycket minne kanske inte räcker.

Det finns dock några knep som gör att du kan bevara din smartphones prestanda och få den att hålla sig snabb, som om den precis hade köpts.

Advertisement

Starta om din smartphone

Starta om din smartphone

Pexels

En av de enklaste teknikerna för att förbättra smarttelefonens prestanda är att starta om den minst tre gånger i veckan. RAM (Random Access Memory) fylls upp mer och mer när telefonen används. Det enklaste sättet att tömma det, och för att kunna börja använda din telefon optimalt igen, är att starta om din mobil flera gånger i veckan. Denna åtgärd kan förenklas genom att ställa in den så att den startar om automatiskt vid specifika tidpunkter.

Advertisement

Stäng av aviseringarna

Stäng av aviseringarna

Pexels

Aviseringar är en förändring som introducerats av Android. Alla har råkat ut för att smarttelefonen slås på utan att bli berörd, det är aviseringarna. Den här funktionen gör att displayen lyser upp man tar upp den eller när en notis kommer. Även om det är väldigt användbart, tömmer det telefonens batteri snabbare än någon annan app. I det långa loppet kan smarttelefonen drabbas hårt. Gå till inställningarna för att stänga av den.

Rensa ditt minne mer än en gång om dagen

När du använder applikationer, även när de är avstängda, kan det finnas en del återstående data som kommer att uppta minnet på smarttelefonen. Av denna anledning är det lämpligt att rensa systemminnet varje gång om du har möjlighet. Detta kommer omedelbart att öka hastigheten på telefonen.

Undvik att uppdatera för mycket eller för lite

Undvik att uppdatera för mycket eller för lite

När du väljer att uppdatera applikationer bör du alltid vara mycket försiktig. Att ladda ner den senaste versionen av en app gynnar inte alltid smarttelefonen. Det kan hända, om du har en gammal telefon, att de senaste uppdateringarna saktar ner den. Omvänt kan en telefon utan uppdateringar användas, men du kommer inte ha de senaste funktionerna tillgängliga.

Dessutom, när du bestämmer dig för att ladda ner en app, för att undvika att för mycket minne tas upp, är det alltid bättre att välja den lättare versionen (till exempel Facebook Lite istället för Facebook).

Uppdatera appar endast via Wi-Fi

Uppdatera appar endast via Wi-Fi

pixabay

Programuppdateringar kommer ut dagligen, men när du bestämmer dig för att uppdatera dem är det bättre att inte använda din mobildata, utan att se till att du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk. Appar är ofta för stora i storlek och förbrukar data mycket snabbt, detta kommer bara att sakta ner smarttelefonen.

Vilka metoder använder du för att snabba upp din mobils prestanda?

Advertisement