9 användbara tillbehör att ha i köket för att göra allt snabbare och roligare

av Hilda Maria Morgan

18 Augusti 2022

9 användbara tillbehör att ha i köket för att göra allt snabbare och roligare
Advertisement

När vi ska laga någon måltid spenderar vi tid i köket, och då måste vi alltid rengöra och städa upp allt för att förhindra att för mycket smuts och kaos samlas. Ofta är det rutinhandlingar som vi kan genomföra även på kort tid och utan att tänka för mycket, men andra gånger tar de mer tid än vi skulle vilja, och i och med att vi gör det så snabbt så kanske resultatet inte riktigt blir som vi skulle ha velat.

Det är i de fallen som det kan vara användbart att ha rätt pryl som gör att vi kan utföra någon viktig operation på halva tiden eller åtminstone utan att bli för smutsiga eller slösa med överflödigt material. Här är några som är mycket populära online, och som kan vara användbara för dig också.

Advertisement
Amazon

Amazon

Om skivande av grönsaker, kött eller fisk utsätter dig för risken att skada dina fingrar, och du vet att det inte är en så långsökt risk, så kanske du kan använda anti-cut handskar för att ta hand om denna nödvändiga operation med mycket mer lugn.

Advertisement
Amazon

Amazon

Har du aldrig någon plats att lägga sleven på när du lagar något i grytan? Se till att du alltid använder den tillsammans med de speciella klämmorna som gör att du kan placera den direkt på kanten av själva kastrullen.

Amazon

Amazon

Ett svängande durkslag gör hela operationen mycket roligare och enklare.

Amazon

Amazon

Även att gnugga knivbladen noggrant när du tvättar dem kan ibland leda till några mindre skador. För att undvika detta och samtidigt säkerställa adekvat rengöring finns speciella borstar.

Amazon

Amazon

Behållare för förvaring av matrester är oumbärliga hemma, men hur ofta tvingar de oss att frysa in för stora portioner? Tja, det finns också de med praktiska fack, så att du varje gång har den exakta kvantiteten redo att konsumera.

Advertisement
Amazon

Amazon

Det perfekta hjälpmedlet för alla dina sallader kan vara denna skivare som också fungerar som en slev att blanda ingredienserna med. Salladerna blir klara på nolltid!

Amazon

Amazon

Liksom många andra produkter på den här listan är denna grönsaksskärare (men inte bara) bland de mest populära produkterna på TikTok, där många människor visar hur de använder dem för att skära i perfekta bitar, och framför allt på ett ögonblick, alla typer av grönsaker, frukt med mera.

Advertisement
Amazon

Amazon

Inget mer slöseri med diskmedel: denna dispenser ser till att tvättsvampen bara använder den nödvändiga mängden. Men var uppmärksam på storleken på brickan längst upp, eftersom den innehåller de små svamparna. Inte för att det är ett stort problem: du kan alltid klippa av en svamp för att få två mindre, vilket fördubblar deras liv!

Amazon

Amazon

Om du inte gillar att skapa små såspölar i tallriken, utan föredrar att doppa rätterna, undvik då att använda för stora fat, och placera såserna bekvämt inom räckhåll för en gaffel med dessa tillbehör som fästs på tallriken själv!

Finns det någon produkt du skulle vilja prova bland dessa?

Advertisement