10 förtrollande och inspirerande ombyggda vintagemöbler

av Hilda Maria Morgan

13 Augusti 2022

10 förtrollande och inspirerande ombyggda vintagemöbler
Advertisement

Fascinationen med vintage-inredning är känd och mycket uppskattad av många. Den lite slitna och tidsnötta aspekten förstärks ofta. Andra gånger beslutar man sig för att helt modernisera föremålet eller möbeln i fråga, genom att behålla linjerna och den bärande strukturen, men ändra dess stil, struktur, färg och vissa komponenter.

Alltså kommer vissa möbler på nytt till liv och verkar inte alls vara gamla eller återanvända, utan fullskaliga designobjekt som på ett balanserat sätt blandar det antika och det moderna. Retroinspirationer och nya trender möts i skapandet av mästerverk. Och ofta kräver detta inte ens mycket ansträngning eller kostnader.

Ta en titt på dessa underbara exempel nedan.

Advertisement

Ett enkelt lager lila färg och tillägget av mässingsfötter räckte för att förvandla denna gamla byrå. På ett ögonblick har det blivit en inredningsjuvel i minimal stil, perfekt lämpad för ett modernt och stilrent vardagsrum.

Advertisement

Tiffanygrön färg och is och kombinationen av en matchande spegel har gjort denna vintage-symaskin till en mycket speciell sminkhörna eller vardagsrumsmöbel.

Endast genom att spåra geometriska linjer som balanserar retrorundheten hos en gammal byrå, genom att måla om vissa delar och lämna resten med originalfärgen kan den helt ändra utseendet på en möbel.

En skicklig ommålning så kommer en antik möbel, med lite rustik stil, se helt ny ut.

Byte av knoppar och fötter och målad med två färger, en byrå som såg ut att behöva kastas har istället återgått till att glänsa.

Advertisement

En antik byrå behöver bara en pastellfärg som rosa och några stencilteckningar för att på ett ögonblick bli något fräscht och perfekt för ett sovrum i dagens stil.

Åldrat trä, vit färg och stencil till denna moderniserade byrå som är en blandning mellan shabby chic och etnisk.

Advertisement

En bokhylla med en ny färg och en bakgrund täckt med mönstrad tapet kan bli ett underverk.

Och en monter, tydlig vintage, med utsidan i svart och insidan i originalfärgen, har radikalt ändrat sin stil.

Advertisement

Och till sist har vi en gammal fåtölj. Genom att ersätta den med ett tyg med modernare mönster och textur har den fått ett nytt liv.

Vad sägs om dessa förvandlingar? Blir du inte sugen på att kopiera några av dem?

Advertisement