11 bedårande idéer för att dekorera din trädgård med kreativt återvunna trästegar

av Hilda Maria Morgan

18 Juli 2022

11 bedårande idéer för att dekorera din trädgård med kreativt återvunna trästegar
Advertisement

Det händer oss alla att vi behöver använda en stege för att göra något arbete i huset eller i trädgården, och speciellt i äldre hus kan det vara så att det någonstans finns en stege i äldre stil kvar som kanske inte längre är användbar på ett säkert sätt, men den kan återuppfinnas som ett inslag i trädgårdsinredningen.

Faktum är att när de blir gamla och osäkra, det gäller särskilt de av trä, är det bäst att undvika att klättra på dem, eftersom de kanske inte bär upp en persons vikt. Men troligtvis är de fortfarande robusta nog att bära vikten av några blomkrukor, eller kanske fågelholkar. Ta en titt på bilderna nedan för att hitta rätt idé att återvinna den gamla stegen med.

Advertisement

Trappstegen som har en vertikal sida, blir ett perfekt stöd för att förse med blomlådor istället för individuella steg. Redo att inreda även balkonger, verandor och terrasser!

Advertisement

Allt som krävs är en gammal trästege och några krukor med växter på varje steg (som är tillräckligt breda) för att ge en härlig rustik och intressant touch till trädgården.

När du anpassar dessa stegar för att göra dem lämpliga för utomhusbruk, och därmed motstå fukt, sol och atmosfäriska ämnen i allmänhet, kan du också prova olika kombinationer. Man skulle kunna målar allt med olika färger, eller tar bort vissa steg och lämna kvar endast några få.

Lite som vissa hyllor eller hyllplan i huset är stegen i dessa anpassade stegar en idealisk plats att placera inte bara suckulenta växter, utan även hängande växter.

Om stegen har smala steg av pinnar kan du använda dem som stänger för att haka fast handtagen på metallhinkar: vilka blir krukor att fylla med växter!

Advertisement

Men om du verkligen vill få ett rustikt föremål, varför inte plantera dina exemplar i återvunna behållare, tex gamla burkar?

Ju mer du förfinar och fixar till dem, desto mer blir de bedårande inslag att inreda mer, mindre rustika och kanske mer mot shabby chic-hållet.

Advertisement

Trappstegen kan även användas som stöd för långa hyllor: mycket mer utrymme för att arrangera krukor och planteringskärl!

Och tänk hur mycket utrymme du skulle få om du använde två stegar tillsammans, sammanfogade av samma massiva och långa träskivor.

Advertisement

Och glöm aldrig att du kan dekorera dessa stegar/blomhållare med ljusslingor vilket skulle göra din utehörna verkligen magisk!

Har du redan återvunnet några stegar för att dekorera trädgården med?

Advertisement