11 fantastiska förslag som utgångspunkt för att installera den perfekta tvättstugan hemma

av Hilda Maria Morgan

15 Juli 2022

11 fantastiska förslag som utgångspunkt för att installera den perfekta tvättstugan hemma
Advertisement

Tvättstugan är en av de väsentliga delarna av huset. Modern hem-organisation bygger på att optimera tiden för att möta åtaganden och behov i vardagen. Bland annat handlar det därför om frekvent användning av tvättmaskiner och torktumlare för att hålla tvätten alltid ren och redo att användas, men även strykjärnet för oklanderliga kläder och dessutom dammsugare eller liknande apparater. De mest klassiska hushållsrengöringsredskapen som kvastar, trasor, mopp och olika rengöringsmedel ska inte uteslutas.

Därför blir det mycket viktigt att ha en utrustad tvättstuga, särskilt för dem som bor med stora familjer. Men alla hem har inte utrymme för en bekväm tvättstuga och om de gör det är den ofta inte tillräckligt avskild från allt annat. Ytterligare ett problem uppstår när du har små barn, för vilka de tvättmedel och verktyg som behövs för hygienen i huset och tvätten kan utgöra en fara. Det blir mycket viktigt att förvara dem på dolda platser och utom räckhåll för barn.

Hur gör man då? För att övervinna dessa och andra problem har vi bestämt oss för att leta efter inredningsförslag åt dig som du kan hämta inspiration från. Dessa är alla bra idéer som passar för olika typer av hem och olika behov. Och de försummar inte designen och originaliteten hos inredningsstilen, andra mycket eftertraktade och avgörande faktorer för dagens hem. Ta en titt nedan och välj den lösning som kan vara rätt för dig.

Advertisement

Bland tillbehören som man absolut måste ha i en perfekt tvättstuga, förutom tvättmaskin och torktumlare, har vi strykjärnet med dess respektive strykbräda. För särskilt små utrymmen är den idealiska lösningen de berömda infällbara lådorna där du kan lägga till allt du behöver.

Advertisement

De som har turen att ha särskilt stora utrymmen eller hela rum att använda som tvättstuga kan lätt tänka på att tillföra den nödvändiga hygienen till de älskade husdjuren. En liten dusch tillägnad katter och hundar, i synnerhet, är vad du kan behöva utöver allt annat.

Vad sägs om att göra tvättstugan till en fascinerande och sofistikerad plats som om den vore ett kök? Med nuvarande inredningsförslag är det inget som hindrar dig från att göra det. En vacker miljö i blå nyanser skulle kunna göra det till ett av husets vackraste rum. Med tillräckligt många skåp för att förvara allt du behöver och ett handfat tillgängligt för alla typer av rengöring blir det perfekt.

Om tvättstugan skulle vara placerad i köket eller i vardagsrummet har du ytterligare en anledning att inreda den med snygga möbler och accessoarer som smälter perfekt in i den övriga miljön. Ett smart knep är att komplettera möblerna med korgar, behållare och dispensrar i samma färg som möblerna.

En riktigt bra lösning, om du har en stängd balkong, är att flytta dit din tvättstuga. En av fördelarna kommer att vara solen och luften som gör det till en perfekt miljö för att torka tvätten.

Advertisement

En inbyggd garderob, eventuellt i kombination med heminredningen, kan vara den perfekta lösningen för dem med begränsat utrymme. Om den är rätt uppdelad och utrustad med speciella hyllor kan den enkelt innehålla en tvättmaskin och allt annat du behöver.

För dem med trånga utrymmen kan ett idealiskt alternativ vara en nisch i väggen, där man skulle kunna placera tvättmaskinen, torktumlaren och de nödvändiga hyllorna. Allt kan döljas med en bekväm skjutdörr som matchar miljön.

Advertisement

Samma idé med nischen som göms av en skjutdörr är en perfekt och praktisk lösning för dem som vill gömma tvättstugan i ett snyggt och elegant badrum.

Och ett annat tillbehör att ta hänsyn till när man möblerar en tvättstuga är torkställningen. Särskilt om du inte har en torktumlare kan det vara smart att installera infällbara torkställningar på väggarna. De kommer att vara mycket användbara särskilt regniga dagar när tvätten inte kan hängas utomhus.

Advertisement

En fullt utrustad och lyxig tvättstuga, om du har möjlighet kan du skapa en i en grotta eller i en källare. Det är en mycket populär lösning och har fördelen att få stora utrymmen och undvika fukt och dålig lukt i huset.

Slutligen, om du måste skapa din tvättstuga i en långt och smalt rum, är lösenordet "utrymmesbesparande" och de idealiska sätten att omsätta det i praktiken är alltid hyllor och inbyggda garderober. Om du vill ha en ljus och trevlig miljö, är alltid vita och ljusa färger att föredra för små utrymmen.

Som du kanske har förstått så saknas det inte lösningar för den som vill ha en perfekt tvätthörna. Det finns något för alla smaker, för alla utrymmen och också, naturligtvis, för alla plånböcker. Valet är upp till dig.

Advertisement