Gör-det-själv-gungor: 12 förslag för att dekorera trädgården med livlighet och originalitet

av Hilda Maria Morgan

16 Juli 2022

Gör-det-själv-gungor: 12 förslag för att dekorera trädgården med livlighet och originalitet
Advertisement

Det är något evigt roligt med att gunga på en gunga. Barnen kanske är mer vågade och vill klättra gunga högt och svänga snabbt, för vuxna blir det en slags avkopplande vagga, som de mjukt kan unna sig för att njuta av en stunds lugn utomhus. Så varför inte fundera över att sätta upp en gunga i trädgården?

Du kan hänga dem från trädgrenar, eller från taket på en uteplats, eller så kan du bygga speciella ställningar. När det kommer till sittplatser är utbudet enormt: gamla stolar, fåtöljer, soffor med mera. Gränsen är fantasin och lusten att prova på originella projekt! Ta en titt på föreslagen nedan!

Advertisement

Om du har ett träd med starka och robusta grenar finns det inget bättre än en essentiell gunga, en sådan som är gjord med enbart rep och en träskiva. Och om du råkar använda trädgården för ett speciellt tillfälle, dekorera bara snören med blommor, ljusslingor eller band för minnesvärda bilder.

Advertisement

Har du kraftiga träd, men inga grenar som är tillräckligt stora eller placerade på rätt sätt för att hänga gungan på dem? Använd massiva träplankor som är perfekt väderbeständiga, som kan förena stammarna på två närliggande träd.

Eller så skulle du kunna använda taket på en uteplats, och alltså murade element.

Det finns också en ännu enklare modell att göra: det är den som är gjord med ett runt säte, och repet som passerar genom det fixeras med en stor knut under.

I avsaknad av naturliga eller arkitektoniska stöd kan du bygga gungans bärande struktur och du kan välja fritt i valet av vilken typ av säten du ska använda.

Advertisement

Har du en gammal gungställning i metall? Måla om den och använd sedan någon fåtölj att hänga som sittplats!

Trä, hängande burfåtöljer och lampor: en härlig hörna för många utomhuskvällar.

Advertisement

Och istället för två enkelsitsar skulle man många gånger kunna hänga upp en soffa för två. Glöm inte att ljusslingorna gör allt magiskt och trevligt för kvällarna i trädgården!

Hängsoffor är ett bra sätt att dekorera verandor.

Advertisement

En himmelssäng upphängd mellan trädens gröna blad: bland de många sätten att skapa en med gör-det-själv, finns också återvinning av gamla studsmattor!

Det råder ingen brist på idéer för att återvinna till och med lastpallar.

Advertisement

Kort sagt, om du inte visste var du skulle ställa den hängande fåtöljen hemma, kan någon skyddad plats i trädgården vara lösningen för en rolig gunga!

Skulle du vilja inreda trädgården med idéer som dessa?

Advertisement