11 charmiga krukor för att dekorera din entré med stil

av Hilda Maria Morgan

01 September 2023

11 charmiga krukor för att dekorera din entré med stil
Advertisement

Om inredningen av ett rum hemma aldrig är helt komplett utan krukväxter eller blomkrukor, gäller detta i ännu högre grad utomhus: fint arrangerade planteringskärl kan göra underverk för att stilfullt dekorera entrén.

Vi kan placera dem på sidorna av ytterdörren, i ett hörn av entrén, på trappstegen som leder till entrén och till och med nere på gången upp till huset: en enda iögonfallande kruka, eller många, köpta eller handgjorda, som placerats i krukhållare eller målats om för ett mer fängslande utseende... Det finns många idéer att inspireras av, nedan föreslår vi några.

Advertisement

Med rätt kombination av blommor och växter fungerar vilken kruka som helst bra, även de mest klassiska.

Advertisement

Det är också väldigt trevligt att kunna använda trappstegen som en scen som leder till ytterdörren och dekorera dem med många krukor av liknande former och färger, med de växter vi tycker bäst om.

Det finns också många återvinningsmaterial som erbjuder utmärkta alternativ för gör-det-själv-planteringskärl: vissa stora metallhinkar, kar, perforerade hinkar för att skörda oliver med mera.

Om du däremot inte riktigt gillar vanliga krukor, och vill uniformera all inredning i entrén, så kan du välja några krukhållare i material som matchar de övriga som finns i omgivningen.

Är du sugen på att skapa? Du kan använda gamla slitna krukor som en form för att göra oförstörbara betongkrukor, med enkla och fängslande former.

Advertisement

Om du föredrar ett modernt utseende är höga planteringskärl med skarpa kanter en idé att överväga.

Du kanske till och med skulle kunna tycka om att måla dina planteringskärl med ränder.

Advertisement

Speciellt terrakottakrukor lämpar sig för olika dekorationer: prickar, ränder, blommor, siffror med mera!

Kom sedan ihåg att växterna fortfarande kommer att vara medelpunkten, och därför kommer även en kruka med en enkel form fortfarande att vara mer än tillräckligt.

Advertisement

Det finns många idéer, även i gör-det-själv-världen, för att göra blomkrukhållare med trä, till och med lastpallar eller återvunnet trä kan vara användbart, beroende på vilken stil du vill uppnå.

Och du kan måla dem vilken i färg du vill och sedan lägga till de dekorationer som du tycker om, som lyktor i mitten av växterna som sticker ut från kanterna.

Vilken idé gillar du bäst?

Advertisement