Drömterrasser: 12 idéer, den ena vackrare än den andra, för att skapa förtrollande avkopplingsområden utomhus

av Hilda Maria Morgan

13 Juli 2022

Drömterrasser: 12 idéer, den ena vackrare än den andra, för att skapa förtrollande avkopplingsområden utomhus
Advertisement

Bekväma lounger, utomhusmatplatser, kanske med en panoramautsikt över omgivningarna: terrasserna är de mest använda utrymmena i hemmet så fort temperaturerna tillåter oss att tillbringa dagarna och kvällarna där, både ensamma och i sällskap. Och även om det är otvivelaktigt att det ibland absoluta minimumet verkligen räcker för att göra dem användbara (ett bord, stolar, en soffa eller fåtöljer, även billiga sådana), är det lika sant att man kan inreda dem på ett mer raffinerat och scenografiskt sätt och få ett helt annat resultat, estetiskt, men också funktionellt.

Nedan erbjuder vi dig flera olika exempel på förtrollande terrasser, det finns något för alla smaker.

Advertisement

Två olika lounger, en med mörkgrå rottingsoffor och den andra med matchande soffa och fåtöljer i en ljusare färg. Det hela görs homogent av de vita kuddarna och de pärlgrå mattorna, och det råder ingen brist på växter (alla i vita krukor, fast av olika modeller) och lyktor: terrassen är redo att ta emot många vänner!

Advertisement

Honungsfärgat trä och duvgrå kuddar: enkla strukturer som även skulle kunna göras med lastpallar, som passar i många olika sammanhang. Att piggas upp, om du vill, med färgglada plädar och kuddar!

Om du gillar starka färger är denna färgglada Mumbai-terrass verkligen en boho-inspiration att utgå ifrån, med massor av växter för att göra den fräsch och trevlig.

Ett riktigt utomhusvardagsrum: ett stort matbord med sköna fåtöljer och en soffa på vad som förmodligen är den svalaste sidan av terrassen. En modern och bekväm look.

Även bara kuddar och några upphöjda planteringskärl kan räcka för att förvandla terrassen med en liten kostnad. Du kan skapa en liten grön vägg, kanske doftande, med växter, och nära dem skapar madrasserna på golvet naturligtvis mycket bekväma soffor.

Advertisement

Med trälådor, eller strukturer som replikerar sin form, kan du enkelt skapa en liten upphöjd plattform (som kanske också fungerar som en container!) där du kan ordna relaxavdelningen. För att skapa skugga: segel, lakan, lusthus eller till och med mattor!

Halvvägs mellan en zenträdgård och ett utomhusvardagsrum: vita stenar och större stenar, med växter och ytor täckta med träplattor för att rymma soffbordet med fåtöljen. Mycket sofistikerat och modernt.

Advertisement

Fasta tak kan sedan installeras, till exempel pergolor av olika slag: förutom det klassiska rustika träet eller smidesjärn kan mer moderna modeller användas, eller till och med glastak som skyddar för regnet.

Om terrassen ligger i ett läge vid havet som inte har några hårda vintrar kan vinrankor som klättrar på pergolan att fungera som skydd, och vita gardiner kommer att stänga sidorna.

Advertisement

De självbärande strukturerna är också vackra!

Advertisement

Och hur vore det med en japansk trädgård i hörnet av terrassen?

Vilken idé gillar du bäst?

Advertisement