Metallpooler ovan mark: 10 prisvärda och trendiga inredningslösningar för din trädgård

av Hilda Maria Morgan

09 Juli 2022

Metallpooler ovan mark: 10 prisvärda och trendiga inredningslösningar för din trädgård
Advertisement

Poolen i trädgården (eller, om det finns plats, även på stora balkonger eller terrasser), är en lyx men också en möjlighet för nöje och avkoppling, ensam eller i sällskap. Ju mer scenografisk och välgjord, desto mer blir det ett utomhusinredningselement av stort värde, men det är inte sagt att man inte kan skapa ett hörn av paradis i hemmet även till kostnader.

Jämfört med dyra pooler i murbruk, eller vissa inte precis billiga pooler ovan mark, finns det ett alternativ som har blivit trendigt mer eller mindre sedan 2017: det är lagertankpooler, det vill säga pooler ovan mark gjorda av cirkulära metallvattentankar, de som också används för att ge vatten till betesflockar (stock tank). De är mer motståndskraftiga än gummi eftersom det inte finns någon risk att de går sönder, och de kan integreras i landskapet på många sätt, även genom att täcka ytterväggarnas metall med trä eller sten. Se på hur många sätt du kan integrera dem i trädgården.

Advertisement

En artikel i New York Magazine som berättade om denna nya trend definierade dem som "hillbilly pools": "hillbilly" är en term som används för att indikera (på ett något nedsättande sätt) människor som bor på landsbygden och i bergsområden i vissa områden i USA.

Först var det kanske sant att tankarna som helt enkelt placerades på baksidan av huset och användes som simbassänger verkade lite "råa" (så skulle man kunna översätta "hillbilly"), men snart föddes tusen idéer för att smakfullt föra in dem till uteinredningen.

Advertisement

Det finns de som målar utsidan för att inte visa färgen på den ljusa metallen, som inte alla gillar.

Men också att välja den plats där de ska placeras gör mycket: den bästa lösningen är att tänka på en relaxavdelning som omsluter dem och utvecklas runt poolen. De kan placeras på gräsmattan, på grus, tegel eller till och med täckas med sten. Det viktiga är att avsluta med bårder och kanske se till att det finns trappor, eller ett upphöjt trägolv (som the deck i amerikansk stil).

Om färg inte är din föredragna lösning kan du överväga att beklä utsidan med trä. Det blir snyggt och rustikt även mitt i sanden!

Advertisement

Ett lusthus på en upphöjd plattform, med en grön gräsmatta runt: det är ett projekt som kan göras personligt precis som du vill.

Och varför inte, se till att trätrappan löper runt poolens utsida och hamnar sedan på en plattform i linje med själva poolkanten: det kommer att se ut som en snigel.

Advertisement

Det finns de som också installerar hydromassagesystem eller system för att värma vattnet, för att njuta av dessa pooler som om de vore utomhusbubbelpooler även när det är kallt.

Det finns också tusen idéer för att utrusta relaxavdelningen runt poolen med hjälp av lastpallar.

Advertisement

Och glöm aldrig skönheten och svalkan som växter kommer att tillföra ditt paradisiska hörn!

Skulle du vilja installera pooler gjorda av metalltankar i trädgården?

Advertisement