Vår i huset: välkomna blommornas årstid med vackra arrangemang vid ingången till huset

av Hilda Maria Morgan

15 Mars 2023

Vår i huset: välkomna blommornas årstid med vackra arrangemang vid ingången till huset
Advertisement

Våren återvänder varje år och får oss att njuta av livet ute i det fria: vi tycker om att gå ut, eller att också bara titta ut på balkongen mycket oftare, och njuta av de mildare temperaturerna och naturens uppvaknande som återvänder för att förtrolla oss med blommor och blad där det innan var lite mer tomt. Därför är det också trevligt att pynta husets utsida med temadekorationer: blommor, växter, kvistar och sedan symbolerna för denna årstid, färgade och inspirerade av naturen.

Det finns tusen idéer att använda sig av för att dekorera ingången till huset, särskilt om det finns ett tak vid ytterdörren som erbjuder ett utrymme för avkoppling, och dessutom massor av idéer för trappor, eller kanske till och med för balkonger. Nedan erbjuder vi något för alla smaker.

Advertisement

Om du vill sätta upp ett hörn där du kan koppla av, kanske för att dricka en te, så skulle det kunna vara trevligt att använda kuddar och porslin i mjuka och ljusa färger, och mitt i några vaser med växter för att fullborda det hela.

Advertisement

Färgerna på det ljusa träet, på naturfibrerna, matchas med neutrala tyger, och sedan kommer säsongens blommor och växter att väljas ut för att lysa upp allt. Så att utevardagsrummet blir perfekt även till våren.

Lite munterhet i ett hörn, med en hylla gjord av en stege, och årstidens blommor arrangerade i vilket föremål du än önskar.

Om du har ett par trälådor och några galvaniserade metallhinkar kan du skapa en härlig hörna med några blomkrukor med blommor som du tycker om.

Kan du endast dekorera (eller också) dörren? Varför inte hänga upp en korg med säsongens blommor? Det är en mindre vanlig idé än en dörrkrans!

Advertisement

Även när dina metallhinkar och behållare är lite rostiga och trasiga kan de se härliga ut fyllda med blommor!

Ett härligt shabby chic-uppställning i toner av salviagrönt, perfekt mot en vit bakgrund. Enkla material och blommor, en väldigt fin idé till ytterdörren.

Advertisement

En sammansättning som är mycket snabb att förbereda är att fylla en stor kruka som om du skulle plantera en buske, men sedan sätta in tre raka grenar från något träd, lägg till tunna blommande kvistar och fyll basen med säsongsbetonade växter.

Även olivträd i krukor dekorerar på ett mycket elegant sätt.

Advertisement

På de olika trappstegen upp mot dörren står metallhinkar redo att hysa lökväxterna som blommar på våren!

Och de som är riktigt fingerfärdiga kan skapa festonger av blommor och grenar runt dörren, kanske till och med dekorerade med ägg och andra påskiga symboler.

Vilken idé gillar du bäst?

Advertisement