Människors liv berättade genom foton av deras sovrum: upptäck den här fotografens vision

av Hilda Maria Morgan

11 Juli 2022

Människors liv berättade genom foton av deras sovrum: upptäck den här fotografens vision
Advertisement

Du behöver inte leta efter fantastiska vyer för att ta oförglömliga bilder: även vårt hem kan vara skådeplatsen för underverk. Detta lärs ut av bilder som de från fotografiska serien med titeln "American Bedroom", ett verk av Barbara Peacock, en amerikansk fotograf. Hans vision, som Jay Davis (Getty Images) berättar på sajten tillägnad verket i fråga, är ett "sammansatt porträtt av USA genom de sårbara porträtten av amerikaner i deras sovrum".

Till varje bild, även på sociala medier, associerar Barbara Peacock orden från motiven själva på bilderna, och allt detta ger en verkligt färgstark och framför allt plausibel bild av många olika individers liv. Skönheten med dessa bilder ligger i det faktum att vardagliga och verkliga scener kan verka som konstverk i händerna på dem som vet hur man förstår vardagens poesi. Ta en titt på den här fotografens arbete.

Advertisement

Han skriver i bildtexten: "American Bedrooms antar vilken form som helst, men det centrala temat är alltid KÄRLEK - den ömsesidiga, till sig själv och livet". Här är alltså en familj samlad på sängen av vad man skulle säga en husbil, upplyst av solens sneda strålar, en bild som blir en vacker hyllning till kärleken.

Advertisement

För att ta bilderna av serien reser Peacock tvärs över USA. Den här bilden togs till exempel i Arkansas och föreställer en 6-årig tjej som heter Megan som påstår sig vara "en enhörning och en älva".

När man tittar på dessa bilder, oavsett ställningen för de förevigade människorna, lyckas kombinationen av deras bilder, vad rummet berättar om dem och de ord som valts för att ackompanjera bilden, öppna en glutta av många individuella universum.

"Familjen Beckman, Auburn, Alabama. 'Det tog lång tid att lägga undan tillräckligt för att köpa en madrass, och den är helt enkelt inte tillräckligt stor’".

"Familjen Oyeniran - Femi, 32. 'Vårt liv är vid en punkt där skönhet och kaos är perfekt synkroniserade och vi utforskar deras gränser'."

Stökiga rum, ibland till och med väldigt intima och personliga scener, ofta svåra berättelser: i Barbara Peacocks serie kan man skymta mikrokosmos av många olika människor, allt berättat inom ramen för det mest intima utrymme som finns utanför oss, det vill säga sovrummet.

Ta reda på mer genom att besöka hennes hemsida eller Instagram-profil.

Advertisement