10 utmärkta exempel på återvinning för att smakfullt och kreativt inreda badrummet

av Hilda Maria Morgan

11 Juli 2022

10 utmärkta exempel på återvinning för att smakfullt och kreativt inreda badrummet
Advertisement

Badrummet är ibland ett rum i huset som vi glömmer av. I verkligheten är det en mycket viktig del av hemmets utrymmen som vi använder mycket men vars estetik och inredning vi inte ägnar särskilt mycket uppmärksamhet. Badrummet är vanligtvis tillräckligt rent och snyggt för att vi enkelt ska kunna hitta och använda allt vi behöver.

Ändå krävs det väldigt lite för att kombinera det praktiska med en viss estetisk förfining. Och det kan göras utan att spendera mycket på möbler och inredningstillbehör. Konsten att återvinna och gör-det-själv-projekt kan möta oss i detta som vid många andra tillfällen. Med några kreativa råd blir det en barnlek att förvandla oanade vardagsföremål till badrumstillbehör, vilka kan bli både praktiska och vackra. Här nedan följer några utvalda speciellt för dig.

Advertisement

Ett perfekt badrumsskåp, där du kan förvara allt du behöver för personlig hygien och stunder av avkoppling, kan fås genom att foga ihop några trälådor. De vi vanligtvis kallar fruktlådor, målade i den färg som passar ditt badrum bäst och placerade ovanför varandra, är en lösning som kombinerar stil, komfort och en mycket låg kostnad.

Advertisement

Om du har ett litet badrum kan en utmärkt platsbesparande lösning vara en gammal trästege som fästs på väggen ovanför toaletten som vanligtvis står oanvänd. Att den är smal i bredd och djup gör den till en perfekt möbel att anpassa sig till små utrymmen samtidigt som den behåller egenskapen att ha ytor att förvara små föremål på. Dessa ytor är förstås pinnarna som, om de är tillräckligt plana, blir utmärkta hyllor.

En smalare pinnstege däremot, placerad nära en dusch eller ett badkar, kan bli ett väldigt originellt handduksställ.

Och varför inte använda flätade korgar för en mer lantlig stil? De har fördelen av att vara lätta och enkla att hantera, så de kan placeras var som helst och staplas efter önskemål. Och de lämpar sig för att hålla allt från toalettpapper till handdukar.

Samma användning av korgarna kan göras av fruktlådorna som vi redan har nämnt tidigare. Förutom att de kan användas för att skapa ett hyllskåp, kan de användas separat, placeras var som helst och förvara allt du behöver. Att måla dem med rätt färger kommer att göra dem perfekta och anpassade för var och ens behov.

Advertisement

En annan väldigt smart och väldigt originell idé är att använda oanvända glasburkar som tandborsthållare eller behållare där man kan lägga smink, bomullstussar, bomullsrondeller och allt smått och gott man kan hitta i ett badrum. För att göra allt bekvämare och lämpligt för utrymmen skulle man kunna fästa dem på till exempel en träplanka som fästs på väggen eller direkt på själva väggen med hjälp av krokar eller speciella stöd.

En mycket speciell golvstående toalettpappershållare kan vara en vacker flätad korg vars design gör att du kan använda insidan för att förvara pappersreserven och handtaget som rullhållare. Ett ovanligt men användbart och väldigt trevligt knep.

Advertisement

Har du någonsin funderat över att istället använda chokladburkar eller kexburkar av glas som förvaringskärl för badrummet? Om du har några som du inte har använt, prova. Du kommer att ge ditt badrum en touch av elegans och finess som till och med skulle kunna få dig själv att förvåna.

Medan de gamla burkarna med konserver och sylt istället för att slängas kan bli magnifika dispensrar för tvål, användbara för att ersätta dem vi köper. Förutom badrummets estetik kommer miljön att gynnas, eftersom plasten som förbrukas kommer att bli mycket mindre.

Advertisement

För att återgå till halmkorgar och flätade korgar, som alltid är extremt mångsidiga och aldrig omoderna, är det till och med möjligt att fästa dem på väggen och förvandla dem till handduksställ. Lek med kontrasterna mellan färg och form och badrummet kommer verkligen att göras till din bild och likhet.

Tipsen och idéerna för att inreda badrummet till små kostnader och mycket kreativitet kan fortfarande vara många, för alla smaker och för alla plånböcker. Men låt oss stanna vid dessa få idéer. Din kreativa känsla får ta hand om resten.

Advertisement