8 otroliga idéer för att omorganisera utrymmet under diskbänken eller handfatet

av Hilda Maria Morgan

20 April 2023

8 otroliga idéer för att omorganisera utrymmet under diskbänken eller handfatet
Advertisement

Utrymmet under diskbänken såväl som handfatet har nästan alltid outnyttjad potential, eftersom det är ett område som de flesta av oss upplever som en plats att förvara användbara saker på men vars ordning vi inte sköter tillräckligt.

Detta är ett stort misstag, för genom att ägna mer uppmärksamhet åt ordning och reda kan du få ut mycket mer utrymme för att förvara saker och få bort kaoset i köket eller badrummet. Kort sagt, platsen under diskbänken eller handfatet kan bli en riktig resurs.

Nedan visar vi några mycket användbara tips för att enkelt göra detta.

Advertisement

I ett utrymme under diskbänken som har hyllplan är ett särskilt effektivt knep att ordna lådor och korgar på rad som kan innehålla det som behöver förvaras.

Advertisement

Om det handlar utrymmet under handfatet i badrummet kan man förbättra det genom att använda genomskinliga lådor som gör att du kan se vad som finns inuti och följaktligen städa och organisera bättre.

En mekanism som gör att du kan placera löstagbara behållare är precis vad man skulle behöva, speciellt om du har att göra med ett litet och trångt utrymme från vilket det är svårt att få ut saker och det bli ännu mindre lätt att ställa tillbaka dem.

Samma mekanism kan användas, såväl som för utdragbara lådor och behållare, även för galler som innehåller avfallskärl för att sortera soporna.

Och dessutom skulle små hyllor, förvaringskorgar och till och med små torkställningar för att hänga trasor och kökshanddukar kunna vara utdragbara.

Advertisement

Ett alternativ till utdragbara behållare och hyllor är att placera det du behöver på insidan av varje dörr, så att du när du öppnar den har det du behöver tillgängligt. Ett exempel på detta kan vara komposten precis som allt annat vi ständigt behöver ha tillgängligt.

En hemmagjord men hur som helst genialisk lösning som är väldigt användbar är att fästa några klädnypor innanför dörren som i sin tur kan användas för att hänga upp redskap och föremål av olika slag. Diskhandskar och kökshanddukar som du aldrig vet var du ska lägga efter att de har använts är en perfekt demonstration av detta.

Advertisement

Och slutligen, en ovanlig men otroligt genialisk idé är att i utrymmet under diskbänken placera en rullhållare för soppåsar, aluminiumfolie, hushållspapper, plastfolie och allt som flitigt används i köket.

Vilken av dessa lösningar tycker du är bäst lämpad för dina behov?

Advertisement