10 fantastiska utrymmesbesparande idéer för att dra nytta av varje hörn av ett litet badrum

av Hilda Maria Morgan

06 September 2022

10 fantastiska utrymmesbesparande idéer för att dra nytta av varje hörn av ett litet badrum
Advertisement

Många klagar på att de har ett för litet badrum och så många grejer att de inte vet var de ska lägga det. De personliga tillhörigheterna och produkter för hemmet och för den personliga hygienen som vi brukar ha i badrummet är många.

Och då kan ibland utrymmet i ett badrum som inte är särskilt stort visa sig vara otillräckligt för behoven hos en familj eller ens en person.

De möjliga utrymmesbesparande lösningarna som bör beaktas är dock väldigt många. Nedan visar vi några som vi hoppas att du ska bli inspirerad av.

Advertisement

Att fundera på att fästa fruktlådor på väggen som hyllor, där man kan förvara toalettpapper, handdukar med mera, är en fantastisk första idé. Det faktum att de kan hängas på väggen gör att du kan dra nytta av vilken fri vägg du har som helst.

Advertisement

Smala hyllor, hängande med stöd av snöre som bearbetats i makrame, är en utmärkt dekorativ och platsbesparande lösning.

Det finns olika typer av behållare och stöd för badrumstillbehör och produkter som är lätt tillgängliga på marknaden. En del av dem är gjorda speciellt för schampo och duschtvål och det är mycket användbart att placera dem på duschväggen eller direkt hängande från duschmunstycket, om utrymmet är begränsat och du inte vill slösa mer på hyllor.

Och har du dessutom väggarna fulla med prylar kan du fundera över att hänga upp stöd och behållare på baksidan av dörren.

Att fästa en toalettpappersbehållare direkt på avloppskärlet kan verka som en extrem lösning, men det finns badrum som är så små att även detta knep blir viktigt och bekvämt.

Advertisement

Och så finns det klassikerna under handfatet som placeras just under själva handfatet. De i trä har fördelen att de kan skäras av för att ta vara på allt möjligt utrymme, utan att belamra rummet för mycket.

De vertikala stöden, i trä eller annat material, som de på bilden, gör att du kan stapla många rullade handdukar utan att ta till alltför stora hyllor eller skåp.

Advertisement

Vad tycks om en träpelare, som även kan göras av lastpallar? Den är hög och smal, kan placeras var som helst och, uppdelad i hyllor, rymmer den både toalettpapper och hoprullade handdukar.

Och det finns även den klassiska infällbara vertikala hyllan som nu är mycket populär som en platsbesparande lösning för andra delar av huset. Den är väldigt funktionell och väldigt bekväm.

Advertisement

Slutligen, här kommer en lösning inspirerad av kreativ återvinning som är lika otrolig som den är platsbesparande, en gammal stege som återanvänds som väggskåp.

Skulle du någonsin experimentera med någon av dessa badrumsidéer?

Advertisement