10 geniala idéer för att organisera garaget på ett perfekt sätt

av Hilda Maria Morgan

09 Augusti 2022

10 geniala idéer för att organisera garaget på ett perfekt sätt
Advertisement

Det är välkänt att ordningen i garaget är mångas svaga punkt. Garaget, för dem som har ett, är platsen där vi tenderar att samla och förvara allt vi inte alltid behöver eller i alla fall inte omedelbart och ofta, där samlas sånt som är gammalt men vi inte vill slänga eftersom det representerar ett minne, och sedan verktyg och av alla sorter. Det finns dock en risk att situationen går över styr och att du inte längre kan förstå logiken, vilket slutar med att praktiskt taget ingenting går att hittas när du behöver det.

Sätten att hålla garaget välorganiserat på är olika och beror också på det tillgängliga utrymmet och rummets egenskaper. Du kan ta hjälp av specialiserade butiker för praktiska och snabba lösningar eller så kan du ta till återvinning och organisera utrymmena med lite uppfinningsrikedom och kreativitet. Vi föreslår några smarta lösningar nedan.

Advertisement

Lådorna är en klassiker för allt typ av städning. I det här fallet kan det hjälpa att ta till hermetiskt förseglade lådor som är tillverkade av material som är resistenta framför allt mot fukt för att kunna omorganisera allt som behöver få en plats på ett rigoröst sätt. Ta eventuellt hjälp av självhäftande etiketter där du kan skriva vad du stoppar in i lådorna.

Advertisement

Den kära gamla lastpallen blir också en allierad i omorganisationen av garaget. Det ser verkligen ut som om den vore gjord för att snyggt förvara hackor, stolpar, krattor, kvastar och liknande.

Bungee-snörena med krokar, som finns på alla byggvaruhus, kan vara praktiska för att skapa en sorts bur där man kan förvara till exempel bollar eller små föremål som rullar och lätt kommer bort.

När man har lite utrymme måste man på något sätt skapa utrymme. Det är här mezzaniner kommer in i bilden. De som är gjorda med nät, med nätmaskorna mestadels i metall, låter dig förvara allt som finns att förvara ovanpå och under kan man hänga upp cyklar eller allt som kan hängas upp.

För att snyggt förvara tång, skruvmejslar och liknande verktyg, i avsaknad av annat utrymme, kan du dra fördel av den inre delen av en garderobsdörr.

Advertisement

Och för att hålla ordning på stora mängder skruvar och bultar, försök att göra en mycket enkel organizer. Fäst bara glas- eller plastburkar på små skjutbara träskivor, så att locket sitter kvar när du öppnar dem och kan skruvas på igen när innehållet har tagits ut.

För en mer hemtrevlig och snygg organizer, men inte mindre funktionell, fixera halvor av plastflaskor på väggen med spik så blir de perfekta behållare för dina verktyg.

Advertisement

För DIY-behållare, dessutom, kan du dra fördel av plastbehållarna som öppnas på ena sidan, vilket gör dem till mycket bekväma separatorer.

Om du är ett fan av gör-det-själv och behöver en klassiskt utrustad vägg, ta en skiva av kork i den storlek du föredrar och låt fantasin flöda.

Advertisement

Och slutligen har vi de klassiska vägghyllorna i trä eller järn, som alltid är superanvändbara och platsbesparande, och är ett måste för garage- och källarmöbler.

Kort sagt, även om det verkar som att ditt garage är ett extremfall vad gäller oreda, kom ihåg att det finns många enkla sätt för att lösa situationen. Tappa inte modet och använd huvudet.

Advertisement