Använd högtryckstvätten för att få alla sorters föremål att bli som nya: låt dig förvånas av dessa foton

av Titti Carlberg

01 Juli 2022

Använd högtryckstvätten för att få alla sorters föremål att bli som nya: låt dig förvånas av dessa foton
Advertisement

Alla som äger en högtryckstvätt vet att den ibland fungerar som en trollstav i rengöringen, som återställer olika ytor till sitt ursprungliga utseendet som om de har trollats fram. Sättet på vilka dessa anordningar fungerar är enkel: de avger en stråle vatten vid mycket högt tryck (i själva verket kallas de trycklansar), Och den skrapar bort smutsen och eroderar patinan som skapats av tidens gång på golv, möbler, mattor och mycket annat.

Det är en typ av noggrann rengöring som dock inte bör missbrukas: det är faktiskt en praxis att varje gång man skrapar på ytan av föremålet förstörs färgen lite i taget. Men när du behöver återfå en yta som är riktigt smutsigt är det som magi! Nedan kan du se några exempel.

Advertisement
Tiekal/reddit

Tiekal/reddit

Ett av de sätt som de används oftast på vid städning är att återställa det ursprungliga utseendet på plast eller hartsmöblerna i trädgården. De där svartaktiga fläckarna och den grå patinan som förstör dem raderas. Samtidigt blir dock ytan på plasten lite strävare så det är alltid bra att följa denna rengöring noga med ett lager färg eller skyddsprodukter lämpliga för det behandlade materialet.

Advertisement
GregTheHandyman/reddit

GregTheHandyman/reddit

Orkar du inte med att terrakotta, betong och liknande tegel på yttergolvet har mörknat? Ofta växer det mossa och lavar mellan dem, och alla gillar inte att se naturen invadera på ens område.

reddit

reddit

Högtryckstvätten får dem att se ut som nya och tar även bort mossa som växer i springorna! Var dock alltid uppmärksam på förbrukningen av vatten!

reddit

reddit

Detsamma gäller låga murar, speciellt de i tegel (ej porösa stenar och liknande) eller betong: de kan återfå sin ursprungliga färg med tryckrengöring.

Imgur

Imgur

På bilens kaross är det bra att inte använda den hårda strålen så nära, såvida bilen inte är under katastrofala förhållanden, men det hjälper att göra ett precisionsjobb när du tvättar bilen.

Advertisement
_brodre/reddit

_brodre/reddit

Bli av med mossa och lavar från trä också: se till att du gör det en varm och solig dag så att träet inte sväller av fukt och när det är verkligen helt torrt i luften. Glöm inte att behandla träet med skyddande medel efter tvätten.

von_Bob/reddit

von_Bob/reddit

Det finns en hel värld av foton som visar effekterna av denna rengöring även på mattor. Det kanske inte är den bästa metoden för högt uppskattade, men det ger verkligen mycket tillfredsställelse att se hur smutsen avdunstar.

Advertisement
reddit

reddit

Om du av en slump har en stenlagd del i trädgården som har varit under jord, efter att ha sopat bort huvuddelen med kvastar och krattor, använd högtryckstväyyen som på detta gigantiska schackbräde!

xsieras/reddit

xsieras/reddit

Det är också ganska onödigt att ha tvåfärgat golv om man inte ser...färgerna!

Advertisement
reddit

reddit

Väggarna på husets utsida kan förvandlas radikalt med den här typen av rengöring!

threebloodynails/reddit

threebloodynails/reddit

När du tvättar en gammal matta kan du till och med rita på den med vattnet!

Skulle du gilla att använda trycklansen för rengöring?

Advertisement