5 minuters övningar om dagen för att gå ner i vikt: upptäck Sakuma-metoden

av Hilda Maria Morgan

08 Juli 2022

5 minuters övningar om dagen för att gå ner i vikt: upptäck Sakuma-metoden
Advertisement

Gå ner i vikt med 5 minuters träning om dagen: det är målet som sätts upp med "Sakuma-metoden", som redan efter två veckor har som mål att forma kroppen på ett uppenbart sätt. Denna träningsrutin utarbetades av en japansk fitnessguru, Kenichi Sakuma, och har tagit världen med storm sedan några år nu.

Ingen konstig mirakulös kost alltså, utan en hälsosam livsstil – som dock även innehåller en korrekt kost – och som måste innehålla 5 minuters fysisk träning varje dag, uppdelat i steg som är lätta att replikera. Läs vidare för att ta reda på mer.

Advertisement

Metoden publicerades också i en bok som översatts till flera språk, och blev en mycket populär träningsmanual. Den föreslagna rutinen består faktiskt inte av övningar som är för svåra eller för vilka det är nödvändigt att utrusta sig med olika verktyg. Dessa är mestadels posturala övningar som var och en ska utföras i ungefär en minut.

Låt oss se vilka steg Sakuma-metoden består av.

Advertisement
Pexels

Pexels

  1. Lägg dig på mage, med händerna bakom nacken och armbågarna ut. Hakan ska nästan nudda halsen. Under tiden korsas benen vid anklarna. Från denna position, höj benen och huvudet samtidigt, håll dem upphöjda i 10 sekunder. Upprepa 3 gånger.
  2. Övningen är liknande, men benen är inte korsade, utan bara pressade mot varandra. Upprepa 3 gånger, 10 sekunder vartdera benet.
  3. I detta steg böjs benen och korsas vid anklarna, så att vaderna är vinkelräta mot låren. Istället kommer armarna att korsas under hakan. Lyft 3 gånger, 10 sekunder vardera.
  4. Sittande träning: sänk axlarna så långt från huvudet så mycket som möjligt, men håll alltid ryggen rak. Lyft samtidigt ett ben med kraft på höfterna. Håll benet höjt i 3 sekunder och växla sedan med det andra. Upprepa 10 gånger.
  5. Börja från stående läge, med benen något isär och sträck ut armarna ovanför huvudet, förena händerna (bara rör vid fingerspetsarna). Håll armarna i den positionen, gå ner till en squat-position (lägre än squats) och res dig sedan upp. Upprepa 15 eller 20 gånger i rad.
  6. Ett utfall med bålvridning: böj ditt vänstra ben framåt, i rät vinkel mot marken, medan det andra förblir böjt bakåt med knäet i kontakt med marken och tån pekar mot marken. Sträck ut armarna framför bröstet och slå ihop händerna. Vrid bålen utan att flytta benen, flytta händerna till höger sida och nedåt, gå tillbaka till mitten och fortsätt att föra de knäppta händerna åt höger uppåt. Upprepa 20 gånger. Växla ben och gör tvärtom.

Du kan se en illustration av stegen här. Manualen anger sedan tips för en korrekt kost och en rad vanor för en hälsosam livsstil, som tillsammans med dessa enkla övningar kan ge märkbara resultat redan efter två veckor.

Har du redan testat den här metoden?

Advertisement