Badrumsgolv: är det bättre att tvätta dem för hand än med en mopp? Ja, enligt denna TikTok

av Hilda Maria Morgan

25 Juni 2022

Badrumsgolv: är det bättre att tvätta dem för hand än med en mopp? Ja, enligt denna TikTok
Advertisement

Moppar i tyg, mikrofiber, platta, runda... Alla har en favorit, också beroende på vilket material golvet som ska tvättas är täckt med, och många har också ett märke som de tycker är bättre än andra. Vi använder moppen för att tvätta husets alla golv, men är det alltid den bästa lösningen för varje rum?

Ett mycket känt städkonto på TikTok, Vanesa Amaros, säger nej, eller snarare, inte när det kommer till badrumsgolvet. I det fallet råder kvinnan faktiskt att använda en metod som, försäkrar hon, tar bort mycket mer smuts än vilken mopp som helst som används i stående läge.

via @vanesamaro91/TikTok

Advertisement
Tutorial via @vanesamaro91/TikTok

Tutorial via @vanesamaro91/TikTok

Vilket är det bästa sättet att noggrant rengöra badrumsgolvet på enligt denna berömda TikToker? Att helt enkelt göra det för hand, d.v.s. genom att stå på alla fyra marken och gnida papper mot golvet.

Närmare bestämt visar TikTok-videon oss att kvinnan först sprejar en produkt på marken - det är ett avfettningsmedel som speciellt gjorts badrummet, doftsatt med mynta. Vanesa Amaro ser till att den lämnar en behaglig lukt i rummet, både en köpt produkt eller en DIY-motsvarighet fungerar.

Nästa steg är att helt enkelt knäböja på marken och (bära handskar), gnugga papper för att fånga upp huvuddelen av smutsen (hår, damm och liknande), och sedan fortsätta att skrubba för att bli av med resten av smutsen och få golvet att glänsa. Om du någon gång sett orientaliska filmer eller tv-serier är det många som tvättar golvet i hela huset på det här sättet, istället för att stå med en mopp böjer de sig mot marken och jobbar i högt tempo. Är det bara olika vanor, eller är det en metod som faktiskt är effektivare?

Såklart är det en avgjort mer arbetsam metod, och Vanesa själv specificerar att "där det är möjligt" är denna metod att föredra: om det för någon är oförenligt med ledrörligheten är den gamla goda moppen med en pinne bra, oavsett om det är med en rund eller platt mopp! Visst, där det inte finns några fysiska problem med att böja sig mot marken, kan det att närma sig golvet och arbeta med denna noggranna metod ge mer märkbara resultat.

Men en viss tvekan kvarstår angående förfarandets ekologiska hållbarhet: att förbruka mycket papper är aldrig en miljövänlig operation. Men detta problem kan övervinnas genom att använda gamla tygtrasor eller slitna mikrofiberdukar, som sedan tvättas och återanvänds om och om igen!

Vilken metod föredrar du att tvätta badrumsgolvet?

Advertisement