Få de tomma hörnen i ditt hem att sticka ut med dessa 6 iögonfallande idéer!

av Hilda Maria Morgan

25 Juni 2022

Få de tomma hörnen i ditt hem att sticka ut med dessa 6 iögonfallande idéer!
Advertisement

Vanligtvis när vi förbereder oss för att inreda vårt hem är vår uppmärksamhet fokuserad på arrangemanget av möblerna i huvudutrymmena, från köket till vardagsrummet, från sovrummen till badrummet. Men det händer ofta att man underskattar vikten av hörnen, som regelbundet förblir tomma. Naturligtvis är det inte nödvändigt eller ens rekommenderat att fylla något utrymme, men i synnerhet förtjänar vissa hörn att förstärkas på rätt sätt, även för att balansera dem mot resten av inredningen.

Det krävs inte mycket för att göra dem vackrare och mer inbjudande: en vacker växt på rätt plats, ett skrivbord som förvandlar hörnet till ett litet arbetsrum, en designlampa som sticker ut. Enkla och eleganta idéer för att möblera oanvända hörn och på så sätt hitta rätt balans mellan fulla och tomma ytor.

Advertisement

Skapa en liten hörnstudio

Om du har ett oanvänt hörn i ditt hus och behöver en liten studio helt för dig själv, använd hörnet för att sätta upp ett snyggt hörnskrivbord. På marknaden finns många modeller, annars kan man få den specialtillverkad av en hantverkare. Lägg till en bekväm stol, en liten matta och en snygg lampa.

Advertisement

Värdesätt det tomma hörnet med en vacker växt

En touch av grönt i huset är alltid välkommet. Varje rum förstärks av växter och så gäller och för hörnen, som lämpar sig för att välkomna flera sorter. Välj din favorit genom att se till att måtten är tillräckliga för det utrymme där du tänker placera den.

Placera en fin lampa i det tomma hörnet

En vacker designlampa kan bokstavligen förvandla atmosfären i ett helt rum. Välj en modell som återspeglar den övervägande möbelstilen och placera lampan i det tomma hörnet. Om du vill kan du förstärka den ytterligare genom att placera en möbel bredvid.

Placera en hörnsoffa i hörnet

Hörnsoffor kan ha olika storlekar efter vårt behov och är idealiska för att kombinera komfort och praktiska egenskaper. Faktum är att de låter dig möblera de mindre använda hörnen i vardagsrummet genom att skapa fler sittplatser. Dessutom är många modeller modulära och hopbyggningsbara, därför anpassningsbara efter behov.

Dra fördel av bekvämligheten med en hörngarderob i sovrummet

En hörngarderob placerad i sovrummet gör att du kan maximera utrymmet. Oavsett om den är stor eller liten är den praktisk, funktionell och estetiskt tilltalande. Även i det här fallet är det möjligt att få garderoben måttbeställd eller köpa färdiga modeller, så länge de är av lämplig storlek och stil för sovrummet.

Advertisement

Fokusera på hörnhyllor

De låter dig optimera utrymmen och är därför idealiska även i små hus, vi pratar om hörnhyllorna. Perfekta i alla rum, från vardagsrummet till sovrummet, från badrummet till köket. De dekorerar och skapar samtidigt praktiska stödytor. Som du kan se krävs det väldigt lite för att värdesätta de tomma hörnen på rätt sätt.

Advertisement