Använd betongstenar för att dekorera din trädgård med fantastiska projekt utan kostnad

av Hilda Maria Morgan

10 Juni 2022

Advertisement

Perforerade betongstenar är robusta, ekonomiska byggmaterial och i sig mycket oattraktiva ur estetisk synvinkel: de är i själva verket skapade för att skapa bärande strukturer i våra hem och till mer eller mindre stora byggnadsverk. Men i händerna på kreativa sinnen kan de förvandlas till en supermångsidig resurs som, med en minimal kostnad, låter dig inreda trädgården med unika projekt.

Det är möjligt att bygga blomlådor av alla storlekar, men också användbara strukturer (staket, skiljeväggar) och möbler. Det fina är att de förutom att kosta lite är artefakter som varar praktiskt taget för evigt. Ta en titt på idéerna nedan för att hitta inspirationen som kan vara rätt för dig.

Advertisement

Även barn kan hjälpa dig att måla färgglada ränder och former på en stenar i betong att användas som blomkruka.

Advertisement

De väljs nästan alltid för suckulenter, som växer långsamt och därför kan hitta det nödvändiga utrymmet i blockens hål.

royaldesignstudio.com

Och genom att använda alla typer av schabloner kan du "skriva ut" dekorativa motiv som annars är svåra att återskapa för hand: de kommer att se ut som om de vore köpta föremål istället för handgjorda.

Förutom suckulenter kan du även plantera säsongsväxter och på så sätt fylla dem med färg även utan målarfärg.

Ibland är det trevligt att använda en enfärgad färg på hela strukturen: mycket ofta är de flerskiktade planteringskärl som skapas med dessa betongstenar kantiga, perfekta för många annars kala platser i trädgården men också för en balkong.

Advertisement

Behöver du ett flervåningsbord eller hylla till hörnet där du planterar om, sticklingar och liknande så räcker det mer än väl med lite betongsten och träplankor.

Pinterest

De används också ofta som bårder för rabatter... Och varje hål kan hysa olika dekorativa växter!

Advertisement

En pelare av dessa tegelstenar, kanske hopcementerade, ger det nödvändiga stödet för trästolpar för att skapa robusta staket.

Och på liknande sätt kan trädgårdsbänkar och sittplatser byggas.

Advertisement

Och vad sägs om att bygga en utomhusbar som du också kan dekorera med lite växter?

Har du redan använt ihåliga betongstenar på liknande sätt i trädgården?

Advertisement