Inred vardagsrummet med trälådor: 11 idéer att kopiera

av Hilda Maria Morgan

26 Maj 2022

Inred vardagsrummet med trälådor: 11 idéer att kopiera
Advertisement

Att möblera med trälådor är en av gör-det-själv-trenderna som alltid förbehåller sig stora överraskningar: beroende på vilka typer av behållare som används och destinationen du vill ge dem, låter de dig skapa många olika möbler, eller mer helt enkelt bli tillbehör för inredning med en stark rustik smak.

De du köper i möbelaffärer är användbara, men även de som används till frukt, vin med mera. Det är en mångsidig form av återvinning och passar alla som vill prova sig fram med DIY. Hitta bara rätt idé: nedan kan du konsultera flera för att kreativitet inreda vardagsrummet.

Vill du dekorera baksidan av soffan som annars skulle förbli bar? Vanligtvis görs det med långa och tunna konsoler, som du också kan skapa med trälådor och en gammal fönsterlucka!

Advertisement

Om du har en rejäl sådan och som fortfarande är utrustad med lock (som de för viner) kan den bli lådan för att möblera ett soffbord i vardagsrummet och där du kan ordna snacks till gästerna vid behov.

Även från de mer robusta kan man få sittpallar för att ge plats åt extra gäster, och de kan sedan gömmas inuti/under bordet när de inte behövs.

Staplade på varandra, och målade i en färg som matchar resten av möblerna (med vitt blir det nästan aldrig fel, men även olika nyanser av naturligt trä) kan de bli en vacker och praktisk skärm.

Fästa på väggen erbjuder de utrymme som originella hyllor, och dekorerar även väggen med minimal kostnad.

Advertisement

Om de är tillräckligt stora är de perfekta för att samla filtar, kuddar, tidningar etc.: ett alternativ till de vanliga korgarna.

Och för att använda dem som behållare för att ordna upp, kanske du föredrar att utrusta dem med ben för att lyfta dem från golvet. I så fall kan de även innehålla krukväxter.

Advertisement

Om du staplar dem får du också bekväma bord att ställa bredvid soffor och fåtöljer. Och de har utrymme inuti för att förvara böcker med mera.

Några få räcker för en gör-det-själv hörnbokhylla till mycket låg kostnad, men rymlig och bekväm.

Advertisement

Och varför inte en bro som ramar in dörren?

Eller till och med en bokhylla som täcker en hel vägg!

Har du redan använt trälådor i heminredningen?

Advertisement