Utomhusvardagsrum: inspireras av 11 fantastiska idéer för trädgårdar, terrasser och balkonger

av Hilda Maria Morgan

08 Maj 2022

Utomhusvardagsrum: inspireras av 11 fantastiska idéer för trädgårdar, terrasser och balkonger
Advertisement

Att ha ett utrymme utomhus är en viktig fördel i alla hem: dagar med milda temperaturer och sedan under hela den varma årstiden är det skönt att kunna tillbringa tid utomhus, att äta, umgås eller bara koppla av. Således vill alla med balkong, terrass eller trädgård verkligen göra denna plats så välkomnande och trevligt som möjligt både för sig själva och för besök av nära och kära.

Idéer för att inrätta vardagsrum och utrymmen där det går att umgås i sällskap är oändliga, och ibland behöver man bara hitta just den som fångar ens uppmärksamhet, använda den som utgångspunkt och återskapa en liknande atmosfär. Nedan hittar du därför några vackra exempel att hämta inspiration från.

Särskilt om du befinner dig på en innergård med höga inhägnade väggar, skapar en upphöjd plattform precis utanför huset ett utrymme att vara på under många tider på året. Om den tillgängliga ytan inte är stor, är det bästa att använda hörnet för en måttbeställd soffa.

Advertisement

En stor balkong blir ett charmigt vardagsrum med heltäckningsmatta, lite utemöbler och massor av krukor.

Idén att avgränsa utrymmet som ska reserveras för utomhusvardagsrummet med ett golv som skiljer sig från resten är väldigt trevligt: ​​inte bara tegelområden utan även grus och liknande, i motsats till den omgivande gräsmattan. Den kan ha vilken form du vill, platsen skulle till och med kunna vara runda med en fin eldstad i mitten.

För att skapa avskildhet och även skydd från solen eller lätta regn är lusthus alltid en utmärkt idé. Och om de är installerade på marken är det även för dessa bäst att tillhandahålla en träplattform.

Grus kan indikera platsen som ska inredas med solstolar, fåtöljer och brasan i mitten. Även när kvällarna är svalare, kommer elden, några lyktor och filtar som hålls redo att göra dessa utrymmen användbara.

Advertisement

Svart staket som möblerna, men ett ljust golv och sedan massor av föremål i naturmaterial och fibrer: en elegant och riktigt fascinerande boho-mix. Och det råder ingen brist på glödlamps-ljusslingor som belysning.

Ett vardagsrum i nyanser av vitt och mörkgrått, mot bakgrund av ett vitt hus.

Advertisement

Precis som inne i huset bidrar mattor till att berika och framför allt definiera utrymmet som är tillägnat dessa utomhusrum. Det kommer att vara nödvändigt att välja material som inte bleknar av solen och som står emot dåligt väder, men även dessa kommer att behöva läggas undan under vintern.

En glashusvägg, som omedelbart öppnar sig mot en träbelagd yta utanför, skyddad av ett metall- och glastak: det är superelegant och matchar vackert med den frodiga grönskan runt om.

Advertisement

Bland de element som man kan lägga till, en lite mer originell idé, är de upphängda sofforna som gungar...

... Eller riktiga utomhuskaminer!

Vilket är det utevardagsrum som du drömmer om?

Advertisement