Originella och platsbesparande: möblera badrummet med bekväma gör-det-själv-handdukshållare

av Hilda Maria Morgan

08 Maj 2022

Originella och platsbesparande: möblera badrummet med bekväma gör-det-själv-handdukshållare
Advertisement

I varje rum i huset finns inredningstillbehör som man inte kan vara utan, och som bidrar till att bestämma miljöns estetiska stil, men också till att göra den mer bekväm och beboelig. I badrummet är ett av dessa element handdukshållaren: vi måste ha handdukar som vi kan torka ansiktet med, liksom de handdukar vi använder för hår och kropp, nära till hands nära handfatet eller duschen och badkaret.

Alltså väjs det ut krokar, skenor, hyllor eller andra typer av möbler för att hänga upp dem så att de är lätta att hitta och även att förvara. Förutom de oändliga förslagen som vi hittar i möbelaffärer och online, kan vi också fundera på några projekt för handdukshängare som kan byggas med egna händer, som de du ser nedan.

En träskiva och tunna metallfästen som löper längs den: det är den idealiska modellen för att hålla alla ihoprullade handdukar redo att användas direkt på väggen.

Advertisement

För mindre handdukar kan det också räcka med en träskiva med bekväma krokar (välj alltid sådana som inte är vassa, så att de inte deformerar handdukarna), genom att överväga att montera den på väggen bredvid handfatet besparas dessutom plats.

Har du några träribbor kan du enkelt bygga ett slags fäste att sätta upp på väggen, återigen för hoprullade handdukar.

En mycket ekonomisk och platsbesparande idé är ett handduksställ med flera armar, som utvecklas vertikalt och endast upptar utrymmet mellan dörren och väggen. Det skulle kunna byggas med PVC-rör.

En annan plats i badrummet som inte skapar oreda för dessa element är baksidan av själva dörren, där du skulle kunna montera ett par skenor.

Advertisement

... Eller, för att undvika att tynga ner dörren kan du använda en slags stege av rep och trä.

En detalj inspirerad av naturen: en trädgren fäst på väggen.

Advertisement

Och för den som vill ha en industriell stil finns det många idéer som drar nytta av metallrör!

Älskar du shabby chic-inredning eller de som är inspirerade av bondelivet? En vintage metallkorg är funktionell för att samla hoprullade handdukar, kanske precis ovanför skenan där de som används för tillfället hängs.

Advertisement

Och igen för att samla småhanddukar skulle en metallkorg hängandes på några krokar på väggen fungera bra.

Har du redan byggt några tillbehör som dessa till ditt hem?

Advertisement