Inte bara för diskmaskinen: upptäck på hur många sätt du kan använda tablettdiskmedel

av Hilda Maria Morgan

04 Maj 2022

Inte bara för diskmaskinen: upptäck på hur många sätt du kan använda tablettdiskmedel
Advertisement

Diskmaskinstabletter är tabletter med diskmedel som löser sig i vattnet som når höga temperaturer i diskmaskinen och gör att smuts mycket effektivt försvinner från all disk. Det är därför de också är användbara i en rad andra hushållssysslor, i de fall där det finns envis och jobbig smuts att ta bort.

Med hjälp av lite vatten (ofta kokande) kan dessa tabletter göra en rad sysslor, som vanligtvis kan ta tid och innebära ansträngning, mycket lättare. Från ugn till toalett, och till och med trädgårdsmöbler, kan detta tablettdiskmedel vara den lösning som förändrar dagen.

Commons Wikimedia

Commons Wikimedia

  • Rengöra ugnen: du kan använda dem på olika sätt för att rengöra ugnen. Om du vill "radera" smutsfläckarna från glaset på dörren, kan du bara blöta hörnet på en tablett och gnugga det på smutsen. Annars kan du lösa upp en i lite hett vatten i en skål och använda en svamp för att tvätta hela ugnen. Om skålen är tillräckligt stor kan du lägga gallren inuti och låta dem dra i en timme för att mjuka upp smutsen som du sedan kan skrubba bort med en svamp eller en mjuk trasa.
  • Toaletten: släng ner en tablett i toastolen på kvällen innan du ska sova och låt den lösas upp så att den verkar över natten. Du kan också hälla kokande vatten i toastolen först, så att tabletten löser sig bra. Faktum är att dessa tvättmedel behöver mycket höga temperaturer för att verkligen smälta!
  • Grytor och kastruller: om du har väldigt smutsiga kastruller kan du göra rengöringen enklare genom att koka upp vatten inuti och sedan låta en tablett lösas upp.
  • Utemöbler i syntetharts: precis som på ugnsglaset kan du även använda en tablettdiskmedel på utemöblerna som sudd. Också i det här fallet kommer det att behöva fuktas lite.

En rekommendation: om du inte behöver tvätta en stor mängd disk, bryt isär tabletterna och använd i mindre portioner. De är mycket effektiva även i små doser, så att det inte blir alltför dyrt att använda dem!

Advertisement