Vill du få starkare hår? Upptäck produkterna och knepen som kan hjälpa dig

av Hilda Maria Morgan

19 Maj 2022

Vill du få starkare hår? Upptäck produkterna och knepen som kan hjälpa dig
Advertisement

Ett friskt och starkt hår är en stolthet för vem som helst, men inte alla uppnår det så lätt. Ibland är det resultatet av noggrann vård, och som bas måste det alltid finnas - förutom genetiska faktorer - synergin av en hälsosam livsstil och kost. Faktum är att stress, liksom många felaktiga livsmedel och vanor (brist på sömn, att dricka lite vatten) kan göra de negativa resultaten av några andra vanliga misstag ännu mer uppenbara, som att tvätta håret alltför ofta eller använda olämpliga produkter.

När du därför märker att ditt hår är svagare än vanligt, kan detta vara ett symptom på stress eller ovanor att korrigera. Men det är också sant att du kan ta hjälp av vissa produkter och undvika frekventa handlingar som kan förvärra situationen.

Pexels, Pexels

Pexels, Pexels

  • Använda ricinolja: bland de mest rekommenderade traditionella botemedlen för hårbottnens hälsa är ricinolja. Även om det inte finns något annat än anekdotiska bevis, har det varit populärt i många kulturer sedan urminnes tider. Använd det inte för ofta och överdrivet (det kan leda till hårfiltning), men en gång varannan eller var tredje vecka kan du prova en mycket enkel hembehandling.

    Använd gummihandskar (och kläder som också kan fläckas utan problem), för ett par matskedar på hårbotten, massera försiktigt i ett par minuter. Om det finns lite överskottsolja kvar, fördela den även över längderna. Sätt sedan på en badmössa (eller plastpåse eller plastfolie) för att hålla oljepaketet på plats ett par timmar. Slutligen, tvätta med schampo och balsam som vanligt.

Andra användbara tips

  • Undvik att använda plattång, locktång eller hårtorkar vid mycket höga temperaturer för länge: det är sant att de är nödvändiga för att ge önskad stil, men de sliter mycket på håret. Så det är bäst att lufttorka när det är möjligt. Det är också mycket användbart att lära sig hur man riktar hårtorkens värmestråle mot hårstråna för att hjälpa till att "täta" hårets fjäll istället för att stressa det mer.

  • Vattnets hetta när vi sköljer håret kan också vara en ytterligare orsak till stress för håret. Kanske är det lämpligt att använda mer ljummet vatten.

  • Öka konsumtionen av vitaminer och proteiner: det finns livsmedel som hjälper till att introducera vitaminer från grupperna A, B, C, D, E och sedan proteiner och järn och zink i kroppen. Rådgör med en nutritionist för att ta reda på vilka som kan vara rätt för dig beroende på vilken kost som passar dig bäst.

  • Massera hårbotten: när du tvättar håret, försök att massera produkterna i hårbotten. Denna rörelse ökar blodcirkulationen och därmed också tillförseln av syre. Även en enkel två minuter lång daglig massage (på torrt hår alltså) kan ha utmärkta effekter.

Några små försiktighetsåtgärder som kan hjälpa oss att få vackrare och friskare hår!

Advertisement