Gör din balkong mer välkomnande genom att skapa hörn för att koppla av och äta utomhus

av Hilda Maria Morgan

26 April 2022

Gör din balkong mer välkomnande genom att skapa hörn för att koppla av och äta utomhus
Advertisement

En stor balkong eller terrass är relativt lätt att möblera och blir utrymmen som kraftigt ökar värdet på huset. Men även de minsta och trängsta behöver inte nödvändigtvis bli utrymmen att bara fylla med någon kruka eller för att förvara föremål som kanske inte får plats i huset.

Ibland saknas helt rätt idé för att se dessa utrymmen som potentiella utomhuslounger där du kan koppla av, äta en bit mat eller till och med arbeta. Naturligtvis kommer du inte att kunna använda stora och voluminösa möbler, men du behöver inte nödvändigtvis ge avkall på komfort eller estetik. Låt dig inspireras av idéerna nedan.

Advertisement

En matta på marken och en beklädning av räcket kan bara det skapa en helt annan miljö, som när man målar väggarna och byter golv i ett rum. Sedan sticker även soffor, pallar och andra element som du valt ut mer.

Advertisement

Om det inte finns mycket utrymme kan även en tunn bänk göra skillnad: så fort vi vet att vi har en plats att sitta på ute blir plötsligt balkongen mer inbjudande.

Idén med att använda en kista som sittplats i vilken man förvarar kuddar och filtar är praktiskt för att  effektivt utnyttja utrymmet.

Det finns oändligt med stilar som kan återskapas i dessa vardagsrum: även boho-inspiration!

Lastpallar med kuddar ovanpå är ett billigt och effektivt sätt att skapa små soffor. Väggen bakom soffan skulle kunna rymma väggplanteringar för att ge en touch av grönt utan att ta upp plats på marken.

Advertisement

Även här kan du använda stubbar som sidobord eller pallar: en rustik touch som alltid passar bra.

Om det redan finns skärmar som skärmar av verandabalkongen kan du i stillhet sträcka ut dig i en utomhussoffa eller schäslong.

Advertisement

Växter gör allt mer levande och välkomnande, och sedan skulle det räcka med bara några kuddar och några stolar för att känna sig bekväm utomhus.

Att ha ett bord är alltid bekvämt, det finns också små att sätta fast mot räcket som tar liten plats.

Advertisement

Man kan bygga eller hitta många lösningar online på projekt som använder sig av stödpunkter som drar nytta av balkongräcket och förvandlas till bord. Ibland skapar projekten med två pallar en bekväm plats för att kunna äta ute.

Och vissa modeller kan till och med tillåta plats för datorer och surfplattor för att arbeta eller studera utomhus.

Hur skulle du vilja inreda balkongen?

Advertisement