Massor av idéer för att kreativt återvinna metallburkar i trädgården: upptäck dem alla

av Hilda Maria Morgan

20 Maj 2022

Massor av idéer för att kreativt återvinna metallburkar i trädgården: upptäck dem alla
Advertisement

Konserver, förpackningar med färger eller impregneringsmedel för trä men även föremål av olika slag finns ofta i metallburkar av olika storlekar: när de är tömda slänger vi dem som alla andra aluminium- eller metall-artiklar i allmänhet, men vi skulle också kreativt kunna återvinna dem på många olika sätt, även för trädgården.

Plåtburkar kan faktiskt bli mycket praktiska förvaringslådor även för verktyg, eller planteringskärl att dekorera enligt din smak, eller färgglada och roliga skapelser som kan användas som små skulpturer för att återuppliva krukor och rabatter. Kolla in idéerna nedan.

 

Med hjälp av ett tidningsställ där du limmar fast många ommålade burkar, får du en praktisk förvaringslåda att ha med dig när du ska ta hand om olika beskärningar och omplantering i trädgården.

Något liknande kan också göras genom att limma (eller fixera med spik) burkarna på ett centralt stöd av trä: det kan vara en bräda med ett handtag men också ett cylindriskt föremål... Allt som är bekvämt att ta tag i!

Advertisement

Du kan nåla fast dem på en stolpe och fylla dem med jord och suckulenter, som sedum, echeverie och liknande: växter som inte växer för snabbt och inte behöver för mycket jord eller rikligt med vattning.

Och naturligtvis kan du göra dessa projekt personliga genom att måla varje del med dina favoritfärger, i färgglada eller till och med metalliska färger.

Även prickiga är söta, de kan pryda staket och räcken, även på balkonger.

Du kan också enkelt förvandla dem till hängande planteringskärl.

Advertisement

Hängande horisontellt (eller snarare något snett) blir de bekväma fågelmatare för att hjälpa fåglar som flyger förbi trädgården.

De används också för att skapa så kallade "insektshotell", fyll dem bara med trä (bäst av allt är segment av bamburör eller andra ihåliga växter).

Advertisement

Dekorerade med färger eller decoupage och monterade ovanpå varandra för att skapa ett originellt vindspel att hänga utomhus.

En syssla som du också kan ta hjälp av barnen till kan vara att måla dem gula och svarta för att få dem att bli små bin att dekorera krukorna med.

Advertisement

Eller några fina röda och svarta nyckelpigor.

De som har lite mer manuella kunskaper kan öppna dem och klippa i dem för att få fram metallblommor som kan målas.

Advertisement

Vad sägs om att bygga en plåtgubbe som dyker upp bland växterna i trädgården?

Skulle du vilja inreda med återvunna burkar?

Advertisement