Lär dig 7 användbara knep för att lösa små missöden i vardagen

av Hilda Maria Morgan

25 April 2022

Lär dig 7 användbara knep för att lösa små missöden i vardagen
Advertisement

Det finns många små besvär som kan prägla vardagen: inte riktigt svåra och irriterande problem, utan snarare motgångar eller situationer som måste hanteras och genom att använda sig av ett särskilt knep som vi kanske inte ännu kände till kan vi enkelt lösa situationen.

Det kan gälla att få bort en fläck från mattan eller att få blommorna i en bukett som du fått som present vid ett viktigt tillfälle eller liknande att hålla längre, och då är det är alltid bra att känna till den rätta lösningen. Vi rapporterar om några av dem nedan.

Advertisement
Tutorial via 5-Minute DECOR/YouTube

Tutorial via 5-Minute DECOR/YouTube

Om du enkelt vill deodorisera toaletten utan att behöva köpa specialprodukter, kan du helt enkelt använda en tvål och valfritt plastnät (som de som vissa grönsaker eller andra livsmedel förpackas i). Lägg tvålen i nätet och håll det senare stadigt och hängande i toalettstolen genom att stänga toalettsitsen över den.

Advertisement
Tutorial via 5-Minute DECOR/YouTube

Tutorial via 5-Minute DECOR/YouTube

Om du till tvätten använder pulvertvättmedel som kommer i plastpåsar, som alltid är obekväma att dosera när specialmåttet försvinner, kan du ta hjälp av ett enkelt knep: skär bort halsen på vilken plastflaska som helst, behåll även korken. Gör sedan ett snitt i hörnet på tvättmedelspåsen, precis bredare än diametern på plastbiten på flaskan. Sätt in flaskans hals i hålet på påsen och använd sedan försiktigt lågan från en tändare för att försegla påsens flikar på flaskans plast. Alternativt, använd lim. Så kommer du att ha försett påsen med en bekväm stängning för att bättre dosera innehållet som ska hällas.

Många fläckar som verkar irreparabelt skada mattor eller heltäckningsmattor kan tas bort med raklödder. Du behöver den vita, utan gel. Spraya lite på fläcken, låta det sitta i 20-30 minuter och dutta sedan bort det hela med en mjuk trasa eller en gammal handduk som nyss fuktats.

Om du vill få de färska blommorna i en vacker bukett att hålla några dagar till, spraya dem med hårsprayen som försluter dem och förhindrar att de förstörs för snabbt. Annars kan du först torka dem upp och ner och sedan spraya hårsprayen ändå för att bevara dem så länge som möjligt.

Om du vill replikera sugkoppseffekten av toalettrengöringen men inte har rätt verktyg, kan du prova att stänga ytan på toalettstolen med plastfolie och trycka med händerna. Det kan fungera med mindre blockeringar.

Advertisement

Är du trött på att vissa metallförpackningar, som sprayburkar, lämnar rostfläckar på hyllorna? Du kan undvika detta genom att först måla på lite nagellack.

Du kan använda tvättmaskinstabletterna för att enkelt rengöra många saker i huset, inklusive toaletten: lämna en i vattnet över natten så kan du följande dag skrubba bort smutsen utan alltför stor ansträngning.

Kände du redan till alla dessa knep?

Advertisement