Värm upp pizzan med vatten och skala vitlöken i mikron: några ovanliga knep att prova i köket

av Hilda Maria Morgan

21 April 2022

Värm upp pizzan med vatten och skala vitlöken i mikron: några ovanliga knep att prova i köket
Advertisement

Det är verkligen sant att man aldrig slutar att lära sig, och ibland reserverar webben verkligen några roliga men också användbara överraskningar. Så är det ofta med knep för att på ett genialiskt sätt lösa små dagliga irritationer och missöden, speciellt de som händer i köket, på nätet finns alla möjliga knep.

Vissa har illustrerats på ett roligt sätt av en TikTok-användare, @sidneyraz, som iscensätter dem och har fått massor av reaktioner från att folk blivit förvånade till chockade. Från sättet att skala vitlök med en enkel gest till sättet att ta upp hårdkokta ägg från kokande vatten utan problem, ta en titt på några knep som du kanske inte kände till.

via FOODbible, @sidneyraz/TikTok

Advertisement
FOODbible/Facebook, @sidneyraz/TikTok

FOODbible/Facebook, @sidneyraz/TikTok

Om du har problem med att plocka upp hårdkokta ägg från kastrullen med kokande vatten, använd en visp. Det måste vara ganska stor i storlek, och det räcker med att trycka lätt på ägget för att få metallmaskorna att vidgas och fånga ägget (eller till och med två!) inuti vispen.

Advertisement
FOODbible, @sidneyraz/TikTok

FOODbible, @sidneyraz/TikTok

Sidney har även använt vispen för att få upp mjöl från en skål... Kanske ett knep att ta till när vi hällt upp för mycket? Eller att ta den ur påsen och lägga den i skålen – om vi är duktiga på att mäta allt med ögonmått.

Dessutom verkar det som att tricket med träslev placerad ovanpå en kokande kastrull hindrar skummet från att koka över - även om vi vet att ibland inte ens denna metod hjälper.

Och, om du vill skala vitlöksklyftorna utan stress, speciellt när de är många, är det bara att ta bort stjälken med en kniv och sedan lägga dem i mikron i några sekunder: deras skal kommer att lyftas.

FOODbible, @sidneyraz/TikTok

FOODbible, @sidneyraz/TikTok

Om du besväras av att mjölkstrålen kommer ut ur mjölkpaketet på ett oregelbundet sätt när du gör frukost, kan det vara bra att veta att du kan ta det invändiga locket som tas bort när du först öppnar det och sätta tillbaka det i höljet, men tvärtom, för att reglera flödet av vätska!

FOODbible, @sidneyraz/TikTok

FOODbible, @sidneyraz/TikTok

Hur många gånger har man inte ätit popcorn tillagade i mikrovågsugnen för att mot slutet rota igenom de som är kvar på botten för att undvika att plocka upp kornen som inte har poppat? Tja, du kan först välja bara de "bra" med ett enkelt knep: så snart du tar bort påsen från mikrovågsugnen och påsen har en öppen skåra på ena sidan, använd den öppningen för att tappa bara kornen som inte har spruckit genom att skaka lite på påsen. Och du kan sedan poppa dem på egen hand (inuti kastrull med lock).

FOODbible, @sidneyraz/TikTok

FOODbible, @sidneyraz/TikTok

Det här experimentet kan få en del människor att dra på näsan, men enligt Sidney fungerar det: om du inte gillar den torra konsistensen som ibland pizzan kan få om den värms upp i ugnen eller - ännu värre - i mikron, kan du prova att lägga den i en stekpanna, tillsätta lite vatten (!) och täcka med aluminiumfolie.

Advertisement
FOODbible, @sidneyraz/TikTok

FOODbible, @sidneyraz/TikTok

Öppna ett chipspaket så att det blir en bekväm och stabil skål: du måste ta långsidan av paketet, vika in de två övre hörnen så att hela sidan också får plats, lägg sedan den sidan på bordet och öppna paketet genom att skära av den motsatta sidan (uppifrån och ned) et voilà.

För att bättre se hur dessa trick fungerar och upptäcka många andra kan du konsultera videon i länkarna under bilderna eller gå in och se allt det roliga innehållet direkt på @sidneyraz’s profil.

Advertisement