Drömveranda? Hitta rätt inspiration med dessa superfina idéer!

av Hilda Maria Morgan

18 April 2022

Drömveranda? Hitta rätt inspiration med dessa superfina idéer!
Advertisement

Med sommarens ankomst blir lusten att tillbringa tid utomhus större och större och när du har en veranda eller kanske en stor balkong vore det synd att inte utrusta den med alla bekvämligheter som gör det till ett verkligt beboeligt utrymme.

Dessa tillbyggnader av huset är perfekta för många månader om året: de utsätts inte helt för vind och kyla, de kan täckas med gardiner och framför allt göras superbekväma med soffor, fåtöljer, gungor. Dessutom kan du använda mattor och växter för att göra dem till fantastiska utomhuslounger, där du kan tillbringa hela våren, sommaren och kanske till och med en del av hösten! Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

Även med lite utrymme tillgängligt kan en bänk och blommor göra skillnad.

Advertisement

Det finns många tyger som är lämpliga som utomhusmattor att använda i dessa fall: en matta kommer också att ge form till utrymmet, genom att indikera var varje element ska placeras.

Svarta möbler är också alltid väldigt snygga, ännu snyggare om det är den färg som bäst matchar husets fasad.

En tidlös klassiker som gör att du kan tillbringa eftermiddagar och kvällar i lugn och avkoppling är gungstolarna: vem skulle inte vilja ha en?

En annan stor huvudperson i dessa arrangemang är en stor gungstol eller, särskilt på senare år, en upphängd säng eller soffa, en att hänga i taket med mäktiga rep.

Advertisement

Underskatta aldrig känslan av svalka, avkoppling och avskildhet som växter kan ge: växter i krukor eller till sådana som klättrar på väggar eller pelare.

De är de idealiska ställena att pryda med planteringskärl av alla dess slag, som också är lätta att hålla under kontroll och vattna.

Advertisement

Glöm inte att ha filtarna redo för de kallare kvällarna, snyggast är om de matchar med möblerna: du kommer inte få lust att ens gå in i huset.

För att filtrera solen under de varmaste perioderna, och kanske också för att skapa avskildhet eller undvika att bli attackerad av för många insekter, kan du stänga väggarna med gardiner.

Advertisement

Ibland är även de mörka och tjocka väldigt vackra.

Och för att göra sommarkvällarna magiska, inget fungerar bättre än konstnärligt uppsatta ljusslingor.

Hur skulle du vilja inreda din veranda eller balkong?

Advertisement